Výroba šťávy nebo sirupu na odšťavňovacím hrnci



host - 145.28 (?)
22.7.2018 20:19

Zdravím pujčil jsem si od tchýně hrnec na štávu z NDR a nevím kolik mám dát cukru.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 92.38 (?), 27.6.2016 19:41

Nikoli. To by se směsi rostlinných enzymů (např. Wobenzym) musely prodávat ve formě injekcí či rektálních čípků.

                     
host - 246.135 (?), 27.6.2016 21:23

Niektore zlozky wobennzymu su ako stvorene prezit v zazivacom trakte: E. Pancreatinum,  E proteasum,  E amylasum,  E lipasum. Trypsinum, E. Chymotrypsínum,... a tam asi aj zostanu. Alebo idu dalej?

                     
host - 255.193 (?), 27.6.2016 21:36

Taťka ho má teď nově a hází do něj vše ze zahrádky, prinesl ochutnat bezový sirup (z květu černého bezu) a mátový, oba výborné a aromatičtějšá než dělaný za studena

                     
host - 145.28 (?), 22.7.2018 20:19

Zdravím pujčil jsem si od tchýně hrnec na štávu z NDR a nevím kolik mám dát cukru.

                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 236.1 (?), 23.7.2018 9:29

To je úplně jedno. Parním hrncem můžete odšťavnit ovoce zcela bez cukru i s libovolným množstvím cukru až do poměru 1:1. Záleží na tom, co chcete vyrobit. Jestli sirup nebo šťávu na pití.
   Místo starého hliníkového hrnce z NDR (už roky odpočívá na půdě) používám doplněk k elektrickému zavařovacímu hrnci. Princip odšťavnění je stejný, použité materiály a pracovní komfort mnohem lepší.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Tavná pistole Tafix Koventa19:12
Kolikovaci pripravek18:23
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika