Výroba šťávy nebo sirupu na odšťavňovacím hrnci



                  
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 67.66 (?) 
2.6.2016 22:33

Jako odšťavňovat bylinky? Proč?

  
                     
host - 9.135 (?), 8.6.2016 21:56

Inu protože o tom často píšou v různých Slepičích rozhledech. Ale ten kdo to tam píše to nikdy nezkusil. Jen opisujou dokola stejnou cravinu.

                     
host - 244.158 (?), 10.6.2016 6:07

několikašnekový lis dovede vymačkat i bylinky. Ale stojí několik desítek tisíc. Tak proč to nezkusit v hrnci, co najdu na každém smetišti zadara? Oni ti vývojáři dělají jen věci drahé a fungující..

                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 67.66 (?), 10.6.2016 7:14

Které bylinky konkrétně byste chtěla vymačkat a k čemu je taková vymačkanina dobrá?

                     
host - 241.241 (?), 9.6.2016 13:01

odšťavňovač Kuwings, šnekový prolisuje snad vše

                     
kvasnickovah - (2) - 237.230 (?), 26.6.2016 16:25

Odstavnovat bylinky na zimu jako sirup treba proti kasli.

Uz jsem to zkousela a je to bezva., naplnila jsem hrnec bylinkama prosladila a nechala pařit, po chvíli jsem prisypala cukr a tak jsem postupovala asi trikrat, už mám ruzne druhy na zimu pro vnucku i pro dospele

                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 236.1 (?), 26.6.2016 18:12

Odstavnovat bylinky na zimu jako sirup treba proti kasli.

To je jistě možné. Sirup proti kašli jsem vyráběl jen z jitrocele. Jen nevím, jestli těm léčivým látkám v bylinách nemůže ublížit ta horká pára. Jitrocelový sirup se připravoval - co si pamatuju - zastudena.

                     
host - 246.135 (?), 26.6.2016 22:57

Niekde som cital, ze vacsina liecivych latok sa teplom vyznamne nemeni. Na teplo je citlivy vitamin C, ale ak niekto povie ze teplom sa nicia vitaminy, tak to nie je pravda. Ostatne su viacmenej stabilne aj pri teppelnej uprave. 

                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 11.188 (?), 27.6.2016 8:40

Nu, jak co. Například cenné enzymy se teplem ničí všechny. Takový med je léčivý a zdraví prospěšný. Varem z něj vyrobíte bezcenný cukrový sirup. Rozdíl mezi čerstvým jablkem, salátem, koprem či mrkví a jablečným kompotem, špenátem či dušenou mrkví je podle mě dost velký. 

                     
host - 105.132 (?), 27.6.2016 13:30

Med moze byt specificky pripad, ale vacsina enzymov z rastlin citlivych na teplo sa aj tak denaturuje v zaludku. Ci?

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Tavná pistole Tafix Koventa19:12
Kolikovaci pripravek18:23
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika