Za kolik prodat slivovici



host - 4.122 (?) 
9.10.2009 13:48, zobrazeno: 101802x

Dobrý den, mám dotaz za kolik bych mohla prodat letošní slivovici z trnek a za kolik slivovici asi 10 let starou, která je asi půl trnky a půl jabková šťáva.Ještě bych se chtěla zeptat, jestli je slivovice např. 15 letá dražší, než třeba loňská.Děkuji za odpověď.

  
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
Juro - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (345) - 121.238 (?), 9.10.2009 16:47

... nie je podstatne za kolko predat, ale sposob vyroby slivovice z trniek a jablkovej stavy si musite dat patentovat!

      
host - 244.114 (?), 9.10.2009 21:18
Nemyslí si že destilát z trnek a jablkového moštu je něco nového(pokud ano patent je můj, mého otce).A dobře prokvašený a vypálený výrobek neznalý člověk (jako vy) nepozná.Zpět k původní otázce: neřekl bych že stáří má v tomto případě nějak významný vliv na cenu. 250/litr?
         
host - 201.151 (?), 9.10.2009 21:48

A není to tedy spíš trnkovice nebo jabkovice než slivovice?:-)

A cena 250/L je úměrná, stáří v tomto případě nehraje roli. Stejně jako není dražší whisky nebo víno, které někomu leží v láhvi několik let doma.:-)

            
solutan - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (166) - 224.9 (?), 9.10.2009 23:47
Whisky je vždy dražší čím je starší.
               
host - 241.250 (?), 10.10.2009 7:22

To ano, ale nesmí být ve sklenici, ale v sudu.

                  
host - 166.45 (?), 10.10.2009 7:35

Jenom poznámka: slivovice či jiné produkty z pěstitelského pálení se nesmí prodávat, jsou určeny jen pro vlastní spotřebu. Na tyto pálenky je nižší spotřební daň a prodejce se vystavuje možnosti postihu, i když najdete spousty veřejných inzerátů. Záleží jen, jestli si celníci budou chtít udělat body.  I.

   
Honza_P - (33) - 114.186 (?), 10.10.2009 14:01
Záleží na tom na kolik si ceníte vlastní práci. Já si svojí práce cením natolik, že normálně neprodávám. Mám zkušenost, kterou mám potvrzenou i z jiných zdrojů, že stáří může slivovici jak přidat tak, především hodně ubrat. Může se stát, že špatným skladováním či jinými faktory po např. 20 letech otevřete láhev slivovice, která nebude pitelná. Dokonce jsem zaznamenal případ, kdy dvě stejné láhve, stejné pálenky po 10 letech měly každá jinou chuť. Kvalitní se dá pít prakticky ihned po vypálení. Ze špatné stářím lepší neuděláte. Ikdyž je kritérium stáří slivovice hodně mýtické a mnohdy má nádech nějáké exclusivity, tak ve skutečnosti pro výslednou cenu by neměla hrát roli.
   
host - 4.206 (?), 29.10.2009 20:43
dobry den, u nas se prodava 250korun za litr
   
host - 21.210 (?), 30.10.2009 19:15

Pokud je pálena v pěstitelské pálenici a ne někde doma ve sklepě tak ma cenu hodně vysokou!!! Dalším kritériem je, že do kvasu nesměl být dán cukr. Jelikož cukr způsobuje ve slivovici to, že je pálivá. Pokud nebyl dán do kvasu cukr tam bude slivovice lahodna a velmi jemná. Poslední věc je skladování - jedině ve skleněných nádobách! Pokud toto všechno splnila.. tak je cena min. 400kč/l. Ovšem za tuto cenu to neprodáte jen tak, musíte najít někoho kdo se ve slivovici vyzná. Nějakému alkoholikovi je jedno, jesli pije kvalitní slivovici za 400 nebo okenu za 30kc

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:21
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:06
Jak je to s kvalitou Red Einhell?7:45
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika