Za kolik prodat slivovici
|
|
|
|
|
|
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18316) - 65.50 (?) 2.2.2010 10:25
Pokud máte dobré podmínky pro pěstování a dost místa, klidně si oskeruši zasaďte. Jeden názor člověka, kterému nechutnala, nemusí být směrodatný. Možná se náhodou potkal z pálenkou z nepovedeného kvasu.
Nevěřte, že všichni ti, kteří dají tolik peněz za oskerušovici a hodnotí ji jako top mezi destiláty, jsou lidé bez čichu chuti a vkusu.
Kolik jsem již ochutnal nedobrých slivovic a přesto na švestky nezanevřu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 51.65 (?), 2.2.2010 10:29
Mám dost místa v sadu a začíná mě přepadat myšlenka na zasazení oskeruše.Nikdy jsem z toho pálenku nepil, docela by mě zajímalo jak chutná.
Jinak slyšel jsem, že za 1000kč/l...
|
|
|
|
|
|
|
zanpets - Stříbrný Zahrádkář (395) - 39.231 (?), 2.2.2010 10:44
ja asi cenu nereknu, tak to asi nemam, co psat... ale pokud bych ja mela svou palenku, tak bych ji neprodavala, protoze bych se sni radeji pohlubila mezi prateli nebo s rodinou, kazdy oceni z vaseho ovoce... ale pokud chcete penize nebo potrebujete, tak si ji prodejte... Ale ja spise velke mnozstvi treba svestek davam do prakticnejsich veci, kompoty a marmelady.. a kazdy mi jen rekne, ze vis kolik bych si s toho mela palenky... to slysim porad, kdyz je sezona svestek
|
|
|
|
|
|
|
host - 51.65 (?), 2.2.2010 11:48
Já to té svojí taky říkám, když třeba suší trnky, že v bečce by jim bylo líp, ale to je ve srandě. Věřte, že kdyby ti, od nichž slýcháváte tyto poznámky, ochutnali vaše kompoty a jiné dobroty, uznali by, ač neradi, že trnky-švestky jsou vinikající i v jiné formě než v kapalné.
|
|
|
|
|
|
|
host - 129.96 (?), 2.2.2010 12:56
Kapalné švestky se mi ještě nikdy nezkazily. U kompotů se to občas s nějakou sklenicí stane. Krom toho, na tekuté nikdy nezapomeneme a u kompotů občas žena řekne, že musí udělat koláč, protože jsou už staré.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 24.183 (?), 26.3.2010 16:02
Mám dost místa v sadu a začíná mě přepadat myšlenka na zasazení oskeruše.Nikdy jsem z toho pálenku nepil, docela by mě zajímalo jak chutná.
no, mě ta samá myšlenka napadla před rokem a hned jsem koupil dvouletou oskeruši v kontejneru. Teď je to skoro dvoumetrový špičák a letos by se mohla začít tvořit korunka.
|
|
|
|
|
|
|
host - 157.7 (?), 18.9.2012 8:09
Už jsem to koštoval - právě v Tvarožné Lhotě, a silně mě připomínala jak chutí tak i vůní hrušky. Přesto jsem si jednu oskorušu zasadil. Už se sice nedožiju užitku, ale člověk nemusí za svého života všechno sežrat. Třeba to budoucí generace využijí, zhodnotí a ocení.
|
|
|
|
|
|
|
host - 43.70 (?), 20.9.2012 19:07
Také jsem jednu Oskoruši zasadil ale trpí monilií, tak pravděpodobně nebude mít dlouhého trvání.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|