Vhodný opylovač pro Althanovu renklódu?

Vinšálek - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1862) - 82.212 (?)
10.4.2013 20:40

Pane Rosťo, Herman mám na St. Julien, podobně i Althanovu. Neřekl bych, že roste nějak výrazně bujně, na štíhlé vřeteno se tvaruje dobře. To s Althanovou je to v tomto směru horší.  Řekl bych, že Herman roste jen trošínku bujněji, než Valjevka.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3299) - 5.149 (?), 10.4.2013 15:40

Musím reagovat: Teorie říká, že Althanova potřebuje opylovače, a že jsou to jak uvedl pan Petr z Pardubic, Zelená renklóda, atd. Ani vy ani já nevíme, jaké stromy se v blízkém okolí pěstují. Já vím, že na své zahradě mám Čačanskou lepoticu, Stanley, Hamanovu, Zelingerovu a Jojo. Myslím si, že po desetiletých zkušenostech mohu tvrdit, že ani jedna z nich není vhodný opylovač pro Althanovu.   Dovolím si tvrdit, že ani v blízkém okolí mé zahrady nemá nikdo vhodný opylovač. Jediná možnost je, že nepoznám neopylený květ od plůdku napadeného pilatkou laugh. Doporučení neřešit tento problém, který se na těchto stránkách opakuje již řadu let tím, že to nějak dopadne je krátkozraké.

Mr Big

Vinšálek - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1862) - 82.212 (?), 10.4.2013 16:05

Před více lety jsem měl na zahradě Althanovu na myrobalánu a dále Najbolju a Lepotici. Po okolních zahradách sem tam přežívaly nějaké, většinou nemocné, švestky Domácí.
Tenkrát jsem ještě proti pilatkám nestříkal. Když jsem se u Althanovy ani po šesti letech nedočkal plodů, následující rok jsem ošetřil 2X proti pilatce a milá Althanova se potom pod tíhou plodů rozlámala.

Nyní mám na zahradě vřetena Althanovy, Stanley a Herman, další ještě nekvetly a v opylení problém nemám. V blízkých okolních zahradách to je se švestkama ještě o něco horší než tenkrát.

rosti&slavik - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1017) - 88.38 (?), 10.4.2013 16:15

Při této příležitosti bych se Vás pane Vinšálku zeptal, jestli nevíte na jaké podnoži Vám roste Herman.Vaše foto ve vlákně Topfirst, Herman - dotaz byly interesující.
Chtěl bych si v tomto směru udělat trochu přectavu o jeho (Herman) bujnosti.I když pravděpodobně s tím moc neudělám, protože jsem ho už objednal na myrobalánu.

P.Z. - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (717) - 148.21 (?), 10.4.2013 19:16

Stanley je vhodny opelovac pre Althanku.

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6578) - 9.2 (?), 10.4.2013 19:22

Sláva, Stanley mám 10 m od Althanovy a pokvete. Talk teď jen se modlit, aby to zas nesestřelil mráz.

Vinšálek - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1862) - 82.212 (?), 10.4.2013 20:40

Pane Rosťo, Herman mám na St. Julien, podobně i Althanovu. Neřekl bych, že roste nějak výrazně bujně, na štíhlé vřeteno se tvaruje dobře. To s Althanovou je to v tomto směru horší.  Řekl bych, že Herman roste jen trošínku bujněji, než Valjevka.

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3299) - 5.149 (?), 11.4.2013 7:49

To víte nebo si to jen myslíte?

Mr Big

P.Z. - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (717) - 148.21 (?), 11.4.2013 16:29

Viem to. Pozrite si nejake madarske stranky, vsade ho pri Althanovej uvadzaju ako najvhodnejsieho opelovaca.

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3299) - 5.149 (?), 11.4.2013 17:04

Maďarsky neumím, ale pokud myslíte internetové stránky, tak tomu můžete akorát věřit stejně jako na tomto webu. Vědět pro mne znamená přečíst to v nějaké odborné publikaci nebo si to ověřit sám (provést opylení včetně zabránění opylení z jiného zdroje). Já ať jsem opyloval jak chtěl, tak z toho nikdy nic nebylo (ale to mně můžete větřit nebo nemusíte). 

Mr Big

P.Z. - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (717) - 148.21 (?), 11.4.2013 20:28

Althanovu aj Stanley mam vysadene na zahrade. Previest rucne opelenie som neskusal, pretoze ma to nikdy nenapadlo, ani som na to nemal dôvod. Ze je Stanley pre Althanovu dobry opelovac som uz davnesie cital v nejakej pomologii alebo publikacii (uz si nepamätam), no teraz ked som to spätne v pc aj medzi knihami hladal, som to narychlo nenasiel.

Inak co je zaujimave pri tej Althanke, ze vela zahranicnych webov, na rozdiel od nasich uvadza, ze jej kvety su do polovice kvitnutia stromu samoopelive. Ci to tak je, a preco iba do polovice netusim. Ani ja neviem po madarsky, no google translate je vyborny. Prikladam jeden madarsky odkaz.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz