Vhodné odrůdy pro pálení



vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 92.38 (?)
25.1.2015 22:32

Durancie + Čačanská rodná (píšu to správně?)

Správně, jen nad "a" není čárka (rodna).

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
host - 125.240 (?), 30.11.2014 12:05

Dobrý den, poradíte mně co s kvasem, který přestal kvasit při 19°C? Zbytkový cukr je ještě 7% Brix a štáva má stále sladkou kompotovou chuť ale kvasit to nechce. Kvasinky nějak zlenivěly. Předem děkuji.

                     
host - 155.234 (?), 25.1.2015 16:13

Dobrý den,

dá se tedy říct, že na nastávající zahrádku kterou teprve chystám a mám vyhrazený prostor jen pro "své" stromečky na pálenku :)) by byla ideální kombinace: Durancie + Gabrovská popř. Durancie + Čačanská rodná (píšu to správně?)

Jsme v nadmořské výšce cca 355 mnm - jde to nějak k sobě?

Děkuji...

                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 92.38 (?), 25.1.2015 22:32

Durancie + Čačanská rodná (píšu to správně?)

Správně, jen nad "a" není čárka (rodna).

                     
host - 125.240 (?), 27.1.2015 17:50

Pan Vysloužil je šprýmař, neporadil.

                     
Josef. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2694) - 134.32 (?), 27.1.2015 19:08

Jakto že neporadil? Odsouhlasil výběr a ještě opravil drobnou chybku v názvu.

Josef.

                     
host - 40.41 (?), 14.2.2015 18:18

njn, durance nejlepsi :-) Chut dobra a vypalili jsme ze slabych 200l 26litru 52% slivovice. Co Hanita? vysadil jsem si 4stromky a prvni urodu jsem mel predloni na jidlo a byli docela dobre na chut a kdyz se vydari tak jsou jako med.

                     
host - 17.243 (?), 1.4.2015 14:41

Loni jsem durancii trhal do 11.9. a šv. domácí byla zralá jen o týden max. 2 dříve, takže se kvas obou stihl zavčasu promíchat, ale durancie mám na slunnější straně, být rozdíl ve zralosti měsíc, už by byl při mixu trochu problém.

                     
host - 234.2 (?), 26.2.2022 22:19

Pan Petr z Pardubic, monília plodov u Gabrovskej a Orangeredu? Ktorý z týchto ovocných stromov je u vás menej napadaný moníliou plodov? Mám miesto, ale len na jeden z týchto stromov.  Obidve tieto odrody by mali byť dosť sladké a ako som sa tu dočítal tak by mali byť aj vhodné.

                     
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 26.2.2022 23:06

Pro alkohol nežiju, pane 234.2, nekouřím a nepiju. smiley Už jsem tady zmiňoval několikrát, že na moniliovou hnilobu plodů si můžu stěžovat jen u slivoně President a Oullinské ringloty, maximálně ještě u shluků plodů Joja. Jinak je to všechno tak na stejno, normální hniloba, která vzniká u plodů poškozených hmyzem nebo u praskajících plodů. Jestli dát přednost švestce nebo meruňce, když máte jen volné jedno místo, to fakt těžko říct. Orangered u mě často zmrzne v květu, Gabrovská je kvalitní pološvestka, ničím netrpí. Jak napsal kdysi pan Hasman ve vlákně mýtus Strýmka: Dokonalé příchuti angreštu dosáhneme v období sklizňové zralosti angreštu. To znamená v létě A stejně tak nejlepší chuti meruňky dosáhnete tím, že si pořídíte odůdu Velkopavlovická a u švestek Domácí švestky všech možných variet. Ale opravdu, té sytosti, sladkosti a merňkového aromatu jinde těžko dosáhnete. Orangered je chuťově zajímavě neradiční, ale proti VP je to něco zcela jiného. 

                     
host - 234.92 (?), 28.2.2022 21:37

Pan Petr z Pardubic, Velkopavlovická je u vás odolnejšia ako Orangered na mrazy v kvete?

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika