Pro alkohol nežiju, pane 234.2, nekouřím a nepiju. Už jsem tady zmiňoval několikrát, že na moniliovou hnilobu plodů si můžu stěžovat jen u slivoně President a Oullinské ringloty, maximálně ještě u shluků plodů Joja. Jinak je to všechno tak na stejno, normální hniloba, která vzniká u plodů poškozených hmyzem nebo u praskajících plodů. Jestli dát přednost švestce nebo meruňce, když máte jen volné jedno místo, to fakt těžko říct. Orangered u mě často zmrzne v květu, Gabrovská je kvalitní pološvestka, ničím netrpí. Jak napsal kdysi pan Hasman ve vlákně mýtus Strýmka: Dokonalé příchuti angreštu dosáhneme v období sklizňové zralosti angreštu. To znamená v létě A stejně tak nejlepší chuti meruňky dosáhnete tím, že si pořídíte odůdu Velkopavlovická a u švestek Domácí švestky všech možných variet. Ale opravdu, té sytosti, sladkosti a merňkového aromatu jinde těžko dosáhnete. Orangered je chuťově zajímavě neradiční, ale proti VP je to něco zcela jiného.