Trnky - postrik pred kvetem
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 78.2 (?), 20.4.2008 8:23, zobrazeno: 10970x
Zdravim, soused strikal trnky uz minuli tyden-Karate.Ma to nejaky smysl?Pilatka svestkova-zatim ja ni ni porad ca?Diky
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 34.46 (?), 20.4.2008 9:33
Zdravím,
proti pilatce je nejlepší stříkat v době, kdy opadla většina okvětních lístků. Postřik před květem je podle mě zbytečný.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 97.194 (?), 20.4.2008 11:31
Dobrý den. Ne ta zcela. Starší metodiky uváděly jeden postřik těsně před květem a druhý jak popisujete Vy. Mám sad peckovin a také jsem dělával postřiky dva, ale dnes už jen jeden při opadu okvětních plátků. Vycházím ale z kvality přípravků, které se mi osvědčily. Stanislaw
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 78.2 (?), 20.4.2008 21:47
Jake pripravky pouzivate, ktere z nich vyndou cenove a co do mnozstvi naredeneho pripravku nejlepe?A neskodi vcelam?Zolone se nevyrabi!
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 168.167 (?), 21.4.2008 14:42
Já mám Zolone... vydrží mi zřejmě i na příští rok. Ochlazení v minulém týdnu mě dost posunulo kvetení slivoní. Něco jsem stříkal minulý týden, zbytek mě čeká dnes nebo zítra.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 122.200 (?), 21.4.2008 15:27
V metodikách sice uvádějí 2 postřiky, ale proč stříkat dvakrát, když mám vyzkoušeno, že mě stačí jeden postřik při opadu květních plátků. Od té doby co stříkám, tak nevím jak vypadá pilatka. V některých lokalitách je zřejmě nutno stříkat vícekrát. Používal jsem Zolone, a Reldan, letos použiju Mospilan a taky pouze jednou. Navíc stříkat 3x do květu jak zde někdo uvedl mě příjde i přes deklarovanou neškodnost vůči včelám docela nešťastné, poněvadž si můžou přípravek přinést do úlu a pak se může objevit v medu. Mildes
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 75.136 (?), 23.4.2008 12:21
Zolone má zrušenou registraci. Tuším, že se může používat /spotřebovat/ do června 2008. Zanechává podezřelá rezidua.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 8.6 (?), 23.4.2008 20:11
dobrý den, před květem bych nestřikal, myslím si že je to zbytečné, a do květů už vůbec né, neni to dobre poznate v úrodě. mám sady slivoní a stříkám jen jednou a to těsně před odkvětem nebo těsně po opadu podle počasí, ale teď je lepší vylepit lepové desky tyden před a vidíte nálet a podle toho se mužete připravit a zasáhnout. alepokud nematé lepové desky tak při konci kvetení když to stříknete tak máte jistotu a klid. pilatku to zničí, ale chce to važně osvědčené přípravky, pak se nemusíte obavat a nebudete mít s pilatkou problemy. Jinak tam kde je pilatka tak může udělat pěknou paseku, opatrně s ním- nepodceňovat!!! a před květem bych stříkl maximálně při rašení a to na přezimující škůdce a podle nachýlných odrůd i na puchrovitost. H.T.
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|