Těchobuzická



host - 81.144 (?)
7.5.2022 11:11
A co Chrudimská (Vankova)? Já s ní osobní zkušenosti nemám. Když jsem ji hledal nabídl mi školkař místo ní právě Těchobuzickou.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 7.5.2022 10:31

Topgigant jsem si neoblíbil. Dlouho je tvrdý a nezralý, pak ho nechám být a za "chvíli" je měkký, přezrálý a fádně sladký. Něco jako Valor. Správná zralost, kdy už není kyselý, a potom fádně sladký, je krátká. 

                     
host - 81.144 (?), 7.5.2022 11:11
A co Chrudimská (Vankova)? Já s ní osobní zkušenosti nemám. Když jsem ji hledal nabídl mi školkař místo ní právě Těchobuzickou.
                     
Geronimo - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (388) - 1.200 (?), 7.5.2022 12:05

Těchobuzickou jsem před lety zrušil, nějak mě nenadchla.Chrudimská na myroši zakvetla letos poprvé (po sedmi letech od výsadby).Bude zajímavé srovnání pvních plodů z Vaňkovým popisem (Chrudim 1938).


                     
host - 81.144 (?), 7.5.2022 13:36
S chutí plodů Těchobuzické nemám problém, ale velikostí je tak akorát do kvasu, na konzum šly vždy nejlépe odrůdy velikosti aspon Toptastu. Ale když jsme u těch aromatických látek mám na zahradě odkopek, plody jsou velikosti o něco menší než Těchobuzická. Ale tu vůni kterou vydává v době dozrávání, když k ní přicházíte, nic takového jsem nikdy u žádné odrůdy necítil. Ale když dáváte do sudu pouze podobné sorty, kde je v poměru k dužině ještě víc pecky, odrazí se to na chuti slivovice a z mého pohledu negativně. Nedá se to srovnat s duranciemi, kdy do destilátu přejde příjemný nádech marcipánu. Bylo by potřeba je vypeckovat...
                     
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 196.17 (?), 3.9.2022 22:22

Kvas nekvas, pane z Buchlova, doufám, že Těchobuzická zdárně dozraje. První zralé plody byly kvalitní, švestkově dostatečně aromatické. Chuť dozrávajících plodů se proměňuje postupně od švestky k renglódě (Domácí švestka x Zelená renglóda). 

Těchobuzická
Těchobuzická
Těchobuzická
Těchobuzická
                     
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 12.9.2022 16:37

Znáte odrůdu slivoně Těchobuzická? Není to žádná nová "německá atrakce", a jestli stojí za vyzkoušení musí každý zhodnotit sám. Chuť plodů se mění s tím, jak se postupně přibližuje od jednoho rodiče k druhému. Od Domácí švestky v pevném stavu k Zelené renglódě ve stavu pozdější zralosti. Samozřejmě, že to není ani úplná Domácí švestka ani Zelená renglóda, aby nedošlo k nějakému nedorozumění. Křížení to bylo jistě odvážné.

Těchobuzická
Těchobuzická
Těchobuzická
Těchobuzická
Těchobuzická
Těchobuzická
Těchobuzická
Těchobuzická
Těchobuzická
Těchobuzická
Těchobuzická
Těchobuzická
Těchobuzická
Těchobuzická
Těchobuzická
Těchobuzická
Těchobuzická
Těchobuzická
Těchobuzická
Těchobuzická
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika