Švestky 2021
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10317) - 70.240 (?), 25.10.2021 9:50
Tak to je paráda, tolik švestek. "Kdo to má", jak říkával jistý politik. U mě se konečně zlepšila Elena, to co je na stromě, je nyní uspokojivé. Nejchutnější je Presenta, ale i ten President byl povětšinou příjemně sladký. Jojo bylo proměnlivé, stejně jako Těchobuzická. Od Joja to bylo poměrně překvapivé. Většina plodů, které přece jenom změkly, byly i přijatelně sladké, takže na skácení to asi nebude. Nejchutnější velmi pozdní švestkou zůstává u mě Presenta. Žádné Domácí už dávno nemám, jen nějaké zapomenuté svrklé Tuleu Grasy, které jsou sice uvnitř suché, ale zato pochoutka.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 67.198 (?), 14.11.2021 18:51
Celkově je letos na podzim méně monilie, na jabkách, na kadlátkách. Podle mě studenější léto - monílie se tolik nerozjela, a sušší podzim.
K. z B.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 207.92 (?), 25.12.2021 14:39
Zajímalo by mě proč mě nechutnají ranější švestky. Nebo je to stejné jako u Broskví, jabloní že letní/ ranější nejsou tak dobré jako pozdější. Na domácí se žádná dřívější ani nedotahuje, ochutnal sem letos i Amers a ten je taky docela dobrý, rozhodně lepší než ranější (Herman, lepotica, tipala...). K. z B.
|
|
|
|
|
|
|
host - 9.142 (?), 25.12.2021 16:41
Těžko říct proč zrovna vám nechutnají. Ale obecně platí, že rané sorty zeleniny a ovoce nejsou tak kvalitní, jako ty pozdní. Vyplývá to z logiky věci, kdy ta kytka má víc času a energie ne výrobu. PP.
|
|
|
|
|
|
|
host - 236.1 (?), 25.12.2021 16:58
Podle toho by ale hruška Pastornice měla být chutnější než Williamsova.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|