Stromky v kontejneru

Karel Sechovec - (39) - 211.16 (?)
5.11.2016 9:28

Je vidět, že se vyznáte, já nemám s bonsajemi žádnou zkušenost.

Nakonec kdybyjste lépe četl můj příspěvek, dáváte mi za pravdu.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 236.1 (?), 4.11.2016 14:29

Kdyby to bylo seriozně dané tak ve školce zvolí dle vzrůstnosti podnože i příslušný tvar,

To nemusí být podmínkou. Já třeba pěstuju zákrsky na A2. Kdyby mi na této podnoži školkař nabízel jen polokmeny (což se, pravda, někdy stává), měl bych problém.

Karel Sechovec - (39) - 211.16 (?), 4.11.2016 17:48

To co tady píšete je vaše věc, ale je to úsměvné...

Plně souhlasím s tímto pánem.

Jak poznám stromek jabloně - zákrsek?
host - xxx.xxx.213.154 (?)
18.11.2006 20:53
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
  Vážený pane.Názor, že se to dá změřit na centimetry je naprosto mylný.Uvedu příklad.Jestliže daný stromek bude rubín na podnoži A2 neuděláte s toho zákrsek ani když se rozkrájíte.Proto je vždy vhodné kombinovat odrůdu a sílu podnože. Také si musím zvolit podnož podle toho jak velký stromek chci mít.Podnož je taky důležitá při sadbě, kvůli sponu.Např. stromek s podnoží M9 a podobné se sadí ve sponu asi 1 m dále stromek s pod. MM 106 a podobné ve sponu 3 až 4 m. dále A2 ve sponu 5m. atd. Ještě do toho přichází vzrůstnost odrůdy. No dalo by se o tom psát dlouho.Rozhodně nesouhlasím s tím, že to stačí změřit a je to hotovo.Kbybych věděl podnož a odrůdu myslím, že by se dala určit velikost budoucího stromku.Při nákupu bych vždy měl vědět odrůdu a hlavně podnož na jaké je daná odrůda naroubovaná

Takže když se Vám chce každý rok řezat metrové větve, dělejte si to klidně.Jinak A2 bych viděl do hodně špatné půdy, což u Vás jistě není.

kema83 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (174) - 200.133 (?), 4.11.2016 20:41

Takže kontejnerované stromky nejsou pěstované po celou dobu v kontejneru jestli jsem to správně pochopil? Nebo některé ano?

Karel Sechovec - (39) - 211.16 (?), 4.11.2016 21:26

Co já jsem koupil tento týden renklodu u Stárkla tak měla málo prokořenělý květináč a dva přírůstky, takže dvouletá. Z toho bych usuzoval, že jí letos do toho květináče dali, loňský rok rostla volně.Ale jsou tady i kupci co měli hodně prokořenělý stromek a před prodejem oklepaný kořenový bal od hlíny.Jistě to bude kus od kusu, můžou se najít i "prasíci"co podnož naočkují, zasadí a nechají ji třeba 3 roky ale to by nemohl stromek být v květináči o 4 litrech...

Viděl jsem tam 10 litrové i 20 litrové nádoby s většími zapěstovanými stromky, ale tam byla cena třeba 500.

Já jsem vždycky kupoval prostokořenný stromek ale jelikož to byla dřevina kterou jsem potřeboval bylo mi to jedno, navíc cena jako bez hlíny...

Jistě se tady najde i spousta jiných, fundovanějších názorů.

Kamil Hasman - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (491) - 42.30 (?), 5.11.2016 8:22

Pane Sechovče, nedělejte S. reklamu, nepotřebuje to. Pro kontejnerované ovocné stromky používám dvacetilitrová stavební vědra, do nichž vyvrtám díry kvůli odtoku vody. Pro 2 roky je těch 20 litrů akorát.

Jsem takový "prasík", že několik mnou očkovaných podnoží M9 roste v nádobách již osmým rokem u známých na terase. Kontejnery mají objem cca 150l a jabloním se daří velmi dobře.

Karel Sechovec - (39) - 211.16 (?), 5.11.2016 9:28

Je vidět, že se vyznáte, já nemám s bonsajemi žádnou zkušenost.

Nakonec kdybyjste lépe četl můj příspěvek, dáváte mi za pravdu.

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 8.11.2016 18:38
Pokud jde o příliš malé kontejnery z Kruhu na které si stěžoval Jirka z Frýdku, tak falešná Rubista i Pisana zakořenily a rostou dobře.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz