špendlíky
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 150.97 (?), 3.8.2008 23:03
Dotaz k pálení ze špendlíků: letos bych si chtěl zkusit vypálit ze špendlíků, ale ještě jsem je nikdy nepálil tak nevím kolik cukru mám dát do 50l sudu a jak dlouho bych je měl nechat kvasit
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 150.97 (?), 4.8.2008 23:13
A jak dlouho mám teda špendlíky necht kvasit, u švestek si měřim cukernatost a když mi klesne ke 2 tak jdu pálit, mohl bych to tak udělatr aj u špendlíků, dík za odpověď
|
|
|
|
|
|
|
host - 40.137 (?), 13.4.2010 11:15
Dobrý den, vyrábíte z plodů myrobalánu někdo něco jiného než alkohol? Je to třeba dobré do buchet nebo na marmelády či kompoty? Asi existuje chutnější ovoce, ale zase když už to na té zahradě roste:) Předem děkuji za odpovědi.
|
|
|
|
|
|
|
borax - Bronzový Zahrádkář (88) - 158.9 (?), 13.4.2010 23:03
Dobrý den.
Řekl bych, že marmeláda z tohoto ovoce bude obdobně chutná jako ze špendlíků.Nikdy jsem ji sice nedělal, ale letos to vyzkouším.Mirabelek je v okolí Kroměříže víc než dost.Budu volit žlutou, sladší variantu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 168.167 (?), 13.8.2007 12:54
Tak podle tvé fotky mohu říci, že já říkám "špendlík" úplně stejnému ovoci jako ty. A mohu potvrdit, že je to jedno z nejkvalitnějších pití, co znám.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 168.167 (?), 13.8.2007 13:12
Moc mě potěšil odkaz na "Early Laxton". Tento kultivar mám na zahradě už asi 15let a podle fotky je to 100% ono! V minulém týdnu jsem sklízel, vzhled plodů přesně odpovídá. Chuť i dužnina připomíná meruňky, jen je snad ještě sladší. Zatím stromek nemá žádné příznaky napadení šarkou. Plody jsou (alespoň v mém případě) extrémně náchylné na hnilobu. V minulém roce mi shnilo 100% ještě před uzrátím, letošní počasí tomuto druhu celkem svědčí.
|
|
|
|
|
|
|
host - 250.134 (?), 25.8.2007 22:13
V okolí Hukvald roste několik mohutných stromů "mirabelek". Většinou nejsou nic moc, jen tak na chroupání, ale jeden kultivar má plody rubínově červenofialové, tak lahodné, voňavé a na pálení výborné, že ostatní ovoce je oproti tomu beznadějně nechutné...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|