Sloupovitě rostoucí pološvestka Jojo na podnoži Krymsk
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 161.181 (?), 4.2.2017 17:03
Děkuji, za tipy, na Katinku i Toptaste se podívám. O druhé zmíněné se teď hodně mluví. Jojo mi přijde v březnu v květináči, pak ji vysadím. Uvidím, jak se jí bude dařit. Podle toho, jak mi bude chutnat se zařídím, je tolik možností. Kompoty, povidla.. Vykopávat nebudu iani při malé úrodnosti. Nejsem vykopávací nátura.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 205.204 (?), 3.2.2017 12:29
Ja teda som z teplej lokality pri Trnave a Jojo ani tu nie je dost kvalitne - v porovnani s inym odrodami. Obaja susedia Jojo idu prestepit. A myslim, ze jej dali dost prilezitosti na ukazanie sa (5 ci 6 produkcnych sezon?). Jediny vyznam by snad tato odroda mohla mat len v oblatastiach velmi silne zamorenych sarkou, pripadne snad na testovanie pritomnosti sarky vo vrubloch - ak je vrubel infikovany, po navrublovani na Jojo odumrie v dosledku hypersenzitivnej reakcie (resp. sa nevytvori dlhodobe vodive spojenie).
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 234.20 (?), 4.2.2017 16:11
treba sadiť odrody ktoré tu spomenul Peter, mne tento rok už zarodia dám info, keď dozrejú a ešte Harbella.
Dávate rady ktoré odrody treba sadiť a ešte nemáte s nimi žiadne skúsenosti, musím sa zasmiať.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 208.56 (?), 6.2.2017 19:52
Rád bych do této diskuze svým málem také přispěl. Pěstuji na Vysočině cca 20 odrůd, tak mohu srovnávat. Dle mého názoru je třeba rozlišit, k jakým účelům Krajinka odrůdu Jojo chce. Předpokládám, pokud se ptá na sloupovité Jojo na krymsku, tak ji chce hlavně ke konzumaci. A to ji můžu vřele doporučit. Každý den jsem totiž chodil a plody ošahával, zda již změkly. A tyto plody byly výborné a sladké jako med. Velice mě chutnaly i vzhledem k ostatním odrůdám. Ovšem na pálení se opravdu nehodí právě díky nestejnému dozrávání plodů. Tak asi tak.
Jiran69
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18316) - 11.51 (?), 7.2.2017 9:26
Ovšem na pálení se opravdu nehodí právě díky nestejnému dozrávání plodů. Tak asi tak.
Nestejné dozrávání není žádnou velkou překážkou ve vhodnosti k pálení. Osobně sbírám švestky do sudu až když spadnou, odrůd je mnoho, dozrává každá jindy, mnohé postupně. Švestky se sbírají od července do října a do sudů se sezbírané plody postupně přisypávají.. Kvasu ani vypálené slivovici to nijak neubližuje.
Určitě je k pálení lepší postupně rozrávající švestka sladká jako med než současně dozrálá bez cukru.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |