Slivoně 2017
|
|
|
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18316) - 92.38 (?) 22.8.2017 23:30
Taky si vzpomínám na ten příspěvek, kde ovšem autor tvrdil, že důkladným spodním hnojením šarku vyléčí. To samozřejmě nelze, ale určité stopy pravdy na tom jsou, už jsem o tom taky jednou psal. Projevy šarky se totiž částečně podobají živořícímu stromu na hodně chudé vyčerpané půdě bez dusíku a vláhy - řídké olistění, bledé listy, většina plodů opadá drobných, ještě nezralých, ostatní jsou málo sladké. Důkladnou péčí a výživou dosáhneme zlepšení zdravotního stavu stromu, zvýšení úrody a tedy i zbylých málo nebo úplně nepostižených plodů. Je to jistá analogie s dřívější léčbou tuberkulózy v plicních sanatoriích. Původce choroby léčit neuměli, ale zdravým prostředím a posílením organizmu s ní dokázali bojovat.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10317) - 70.240 (?), 8.9.2017 13:09
Zpoždění ve vyšších polohách může být větší. Proto jsem se občas bunnyho ptal, co mu u nich právě kvete nebo zraje. Zdejší (Pardubice 230 m.) zralost lepotice je společně s Oullinskou renglódou kolem 10.8. letos to bylo možná dříve. Takový přeplozený Opál ve vlákně Opál jsem fotil v 600 metrech taky až koncem srpna, což potvrdil i Mittwoch. Tvarově by lepotica na bunnyho fotkách odpovídala, ale zmátlo mě taky to zpoždění. I když bunny uvádí, myslím, 600 metrů, tak se mi zdá, podle toho, co psal, že oproti mým 600 metrům na Vysočině je u něj chladněji.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18316) - 92.38 (?), 22.8.2017 23:30
Taky si vzpomínám na ten příspěvek, kde ovšem autor tvrdil, že důkladným spodním hnojením šarku vyléčí. To samozřejmě nelze, ale určité stopy pravdy na tom jsou, už jsem o tom taky jednou psal. Projevy šarky se totiž částečně podobají živořícímu stromu na hodně chudé vyčerpané půdě bez dusíku a vláhy - řídké olistění, bledé listy, většina plodů opadá drobných, ještě nezralých, ostatní jsou málo sladké. Důkladnou péčí a výživou dosáhneme zlepšení zdravotního stavu stromu, zvýšení úrody a tedy i zbylých málo nebo úplně nepostižených plodů. Je to jistá analogie s dřívější léčbou tuberkulózy v plicních sanatoriích. Původce choroby léčit neuměli, ale zdravým prostředím a posílením organizmu s ní dokázali bojovat.
|
|
|
|
|
|
|
jiran69 - (4) - 208.122 (?), 27.9.2017 18:25
Přidávám zde to tématu několik fotek letošní úrody.
Jiran69
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|