Jabloň na pálení v takových podmínkách bych doporučil starou klasiku - jaderničku. Nebo Parménu zlatou zimní, měla by ve 400 metrech ještě stihnout dozrát. Jadernička je o něco lepší na mošt a na kvas, parména je více na jídlo, v dobrém sklepě i do vánoc. Parména může více trpět strupovitostí, to se bude muset vyzkoušet, ale pokud to bude snesitelné, na slunečném stanovišti ve výšce 400 bude mít chuťově perfektní plody. Na pálení, co se týká obsahu cukrů, bych ještě doporučil mimořádně sladkou starou pozdní odrůdu Major. Na kvalitní typické jablečné víno - jsou lidé, milovníci vína, kteří tvrdí, že správně udělané jablečné vino je stejně kvalitní a chutné jako hroznové víno bych doporučil starou odrůdu jablek Hedvábné Pozděkvětné, to by mělo excelovat v chladnějších místech s pozdními mrazíky, protože kvete skutečně mimořádně pozdě a je velice plodná.
Co se týká slivovice, nedám dopustit na kvas s zelené renklódy. Hlavně proto, že netrpí šarkou a úroda je spolehlivá. I když kvas z pravé slivky by byl lepší. problém je ten, že tyto kvasy není vhodné pálit společně na rozdíl od kvasu ze slivek. Kvas se zelené renklódy se musí pálit o hodně dříve než kvas z jablek nebo jabčáku, jinak ztrácí hodně na kvalitě, to ale platí asi pro většinu letních slív a mirabelek.