To je právě ideální kombinace u Parmény. Nejlepší jabka z jižní osluněné části stromu bez strupovitosti na konzum, zbytek na pálení. A Parména má právě z podzimních jablek velice širokou časovou dobu, kdy je jedlá. Parména je jedlá u jablek "urychlených" červivostí snad už měsíc před skutečnou zralostí, to je v době, kdy většina současných jablek je nepoživatelná nebo aspoň "břichabolná" takže jeden tento strom pokryje potřebu jablek na dobu, která by se jinak musela složit se dvou nebo tří odrůd, od konce srpna do konce roku.
Zelená renklóda pokud není na slunečném stanovišti, skutečně moc cukernatá není, to domácí švestka právě i na absolutně zastíněném stanovišti uzrála a byla krásně cukernatá, jen o 14 dní, měsíc později než na osluněném. Jenže to bylo, než přišla šarka. Zatímco před šarkou platilo, že jedna vzrostlá švestka domácí byl jeden 50 kilový pytel cukernatých švestek, nyní všechny spadnou nezralé a na stromě dozraje tak půl kila.