Dodatečně s časovým odstupem od založení tohoto vlákna:
v mých podmínkách asi 430 m n. m. a v jílovačce a už od zasazení před 10 lety stromek Hollywoodu spíše zmírá. Na rozdíl od popisů tj. že je prý slivoň odolná mrazu tak ráda vymrzá jak v pupenech tak i ve dřevě. Takže ona popisovaná prý záplava květů se u mne jaksi nekoná: výjimkou byl loňský rok 2020 a kdy jsem se dočkal - světe div se - také asi 8 plodů. Chuťově jsou plody spíše podřadné a nejdou od pecky.
Protože se nerad vzdávám tak jsem prováděl všelijakou i alchymii s hnojením atp., vše jak se jeví ale marno. Mé úvahy, že na vině může také být použitá podnož nemohu rozvinout neboť podnož neznám. Experiment abych Hollywood přerouboval jinam asi vzdám. Také jsem přemýšlel, zda-li mně nebyla prodána jiná podobná okrasná slivoň?
Letošek 2021: i když kvůli nebývale opožděné vegetaci nedošlo u mne na zahrádce k jarnímu poškození květů mrazem a obecně, tak ale teď v zimě a po letech teplejších zim bylo tady i kolem -20 st. C, no tak právě Hollywood opět vymrzl ve dřevě (2/3 koruny pryč) a na zbytku vymrzly pupeny.
Ještě včera jsem si říkal, že stromku dám zase šanci, ale dnes odpoledne asi vezmi pilku a bude z něho palivové dřevo.
Ode mne závěrečným verdiktem je VAROVÁNÍ!