Rozkvétání slivoní

host - 141.158 (?)
28.5.2023 12:17

Při tomto způsobu oslovení se jistě požene podat referát. Podle dostupných fografií má více druhů, pokud vás to zajímá, víte kde fotografie najdete. Jitka

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Biegler - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (210) - 81.144 (?), 28.5.2023 11:17
Pane SPCH, udělal jsem chybu, že jsem pecky z místa ve kterém by škůdce dle mého pozorování měl prosperovat, nezasadil do prostorového izolátu v zasítovaném akvárku. Bych si i nějakou tmavku prohlédl. Tak frnknula ze záhonu. Už tedy není jistota ani ve zkoušce před výsevem, že pecky které plavou na hladině jsou špatné a ty které padnou ke dnu nikoliv. Tak to bylo uveřejněno v návodu na výsev, ale to tehdy ještě asi nepočítal nikdo s tmavkou. Dnes okopávám a odpleveluji podnože všeho druhu.

host - 141.158 (?), 28.5.2023 12:17

Při tomto způsobu oslovení se jistě požene podat referát. Podle dostupných fografií má více druhů, pokud vás to zajímá, víte kde fotografie najdete. Jitka

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 30.5.2023 14:25

Díky za radu, Jitko, ale za "pánom velkomožným" nikam nepoběžím. Jeho invektivy ani nejsou originální, je to všechno repertoár MV, už ho znám. Co se týče slivoní, tak těch mám víc než dost, a je mi jedno, co s těmi svými pán Hlavatý kde vyvádí. Ovšem ta Hanka je zajímavá v tom, že je to celkem povedená kopie Hanity. Málokdy se takový otisk rodičovské odrůdy vidí. Zvláště u prvních plodů na malém stromku, které by mohly být zcela jalové a nebylo by se čemu divit. U meruňky "Bergarůž" prozatím nevím, jestli je to takové terno, jak se zdálo. A jak se komu jeví "Monika" a "Františka", to se asi nedozvím už vůbec. Snad jedině od Davida. Respektive jde o nějaký kvalitativní posun, nebo je to jen tuctová novoněmecká kvalita, pouze se sníženou citlivostí k PPV? Anebo další věc: mám vykopat tu Jofelu, když nejde přeroubovat, nebo se ještě ukáže v lepším světle? 

KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4549) - 25.216 (?), 30.5.2023 14:26

Prosím odborníky, co to je. Odrůda Presenta, už vloni byly plody vyloženě hnusné, nejedlé. Říkal jsem si, že třeba nedozrály... Koukal jsem na ESFY, virovou zakrslost..., ale tohle je hodně výrazné poškození. Herbicidem to není, celkově jsou listy bledší, i když to na fotce nevypadá.

host - 179.2 (?), 30.5.2023 15:44

Ten pán není pán velkomožný, je to člověk tak jako jsme my.Možná... nebo určitě dosáhl vyššího vzdělání než ty krško.Taky jsem se setkal nebo setkávám s přístupy lidí nízkých hodnot s nepochopením, nebo pohrdáním.Pokud na něho nemám, tak pohrdám???...to je tvůj případ krško.Invektivy si snad zasloužíš ty krško, za to jak ses choval k Pal'ovi, nebo k jiným... a jak se dosud pitorestním zkomoleninám chováš ke slovensky mluvícím.Sám potřebuješ politovat, možná i pomoct.Na to vyhledej emergency.Kařdý má právo pochybit, dát se dokupy, pak se vrátit.Udělej to krško, a pak se vrať.

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 30.5.2023 17:10

Kdybys, ty troubo, napsal alespoň něco o švestkách, když už seš na ovocnářském fóru, ale jen anonymně vylézt z díry, napsat pár nesmyslů a zase anonymně zalézt, to je fakt "úctyhodný" výkon. smiley

host - 248.220 (?), 30.5.2023 22:15

Kuky, koukla jsem na net, nemohl by to být ACLSV virus? Ale o chuti tam nic nepíšou, jen, že je na jádrovinách i peckovinách.           Lída

KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4549) - 25.216 (?), 31.5.2023 6:16
Lído, je to možné. Vypátral jsem i ApMV (virová mozaika jablek). Ta se tomu podobá hodně. Tenhle virus napadá i peckoviny.

host - 81.144 (?), 12.6.2023 10:32
Nastalo u nás období silných větrů, doporučuji tedy všem pěstitelům zakrátit příliš dlouhé rouby z letošního štěpování, aby nedošlo k celkovému vylomení a nebo zalomení v nevhodném místě a všechno pěkně zesílilo. S šíttovým řezem to nemá nic společného. Biegler
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz