Řez švestky
|
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 192.99 (?), 12.11.2015 11:12
Tak jsem si to otočil a zesvětlil a nevím co bych na řekl ale vůbec se mne to nelíbí.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 157.239 (?), 12.11.2015 11:50
Chudák stromek stejně dřív zajde na otevřený bércáky... S.P.,Ch.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 14.171 (?), 12.11.2015 12:59
Myslím si, ze jsem ho tolik neomlela... Zastrihla jsem jen dlouhé letorosty. Byly tam dve větve přímo z kmene a rostly rovnou do středu koruny. Jsou tam ve středu vidět dva pahyly, ty odstranil na jaře pilkou. Dále jsrm to nestrihala na to kam dosahnu. Vždy jsrm mela stafle a ještě jsem se dost natahovala.
Staci me napsat, ze na jaře zastrihnout dlouhé letorosty a nechat to byt i několik let...
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 157.239 (?), 12.11.2015 13:32
A v létech minulých se činil kdo? Kdy jste zaváhala, jak Vás napadlo, že nekonáte dobře? Pata kmene je zraněná, nebo to jen tak z malého snímku vypadá?...S.P.,Ch.
|
|
 |
|
 |
 |
|
Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář (2064) - 247.50 (?), 12.11.2015 13:34
Možná ne, ono záleží i na tom co z toho chcete mít, jestli chcete kolem stromku a snad i pod ním volně chodit, a korunu mít spíše výše, tak to máte ostříhané celkem OK.
Jsem ten váš střih hodnotil příliš ze svého pohledu, kdy stromky i vysoké nechávám růst tak, aby měly co nejvice větví i dole, klidně až téměř na zem, aby se pak dalo co nejvíce plodů i na velkém stromě otrhat ze země. Že nám stejně ty dole rostoucí plody ožerou pesany je pak jiná věc.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 14.171 (?), 12.11.2015 14:07
U te paty kmene je popraskana kůra, je možné ze je to od sekačky.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 192.99 (?), 12.11.2015 17:04
Jětště jse ten snímek trochu vylepšil aby to bylo jako poučení jak to vypadat nemá. To není řez a s prominutím "amputace".
|
|
 |
|
 |
 |
|
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář (5555) - 248.136 (?), 12.11.2015 18:40
No, čím dýl si ten obrázek prohlížím a zkouším si představit, co jste prováděla v minulých letech mám ten dojem, že jsou dvě možnosti řezu. Tedy vemte křídu a metr. Ve výšce 76 cm nad zemí udělejte křídou vodrovnou čárku kolem celého kmínku. Pak počkejte na výsledek halasování a řízněte to
a) centimetr pod čárkou
b) centimetr nad čárkou
Poté, co budete mít řez dokončen, je na čase upravit dole mísu. V tomto případě rýčem mísu upravujeme na hloubku dvou rýčů, případné překážející kořeny čistě přesekneme sekyrkou na dvou místech (u pařezu a na okraji mísy). Po dokončení úpravy mísy počkáme do jara a nasázíme nový stromek. Podle stylu řezu, který umíte, doporučuji vrbu.
S.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|