Presenta
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 124.114 (?), 28.9.2020 22:11
Inu u mě loni i letos chutově naprosto nezajímavý humus. Nějak se mi nechce věřit, že tato odrůda může být skutečně dobrá. U mě žhavý kandidát na přeroubování...
Ing. Fidla
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 124.114 (?), 30.9.2020 9:00
No právě že nikde vysoko. Zahrada je nějakých 230 m na Opavsku. Plody jsou v tuto dobu ještě dosti tuhé, ale vzhledem k fádní chuti, kde chybí jakýkoliv švestkový buket jaksi nevěřím že to bude nějak zásadně lepší. Nemohu vyloučit samozřejmě to, že mi tenkrát ze Sempry poslali rouby úplně něčeho jihého, protože by to nebyla jediná záměna... Mimochodem v letošní švestkové sezoně u mě jasný vítěz Těchobuzická...
Ing.Fidla
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 212.49 (?), 30.9.2020 11:20
Jestli jste z opavska, tak to blahopřeji k Těchobuzické, protože tady v tomto letošním neustálém mokru nelze očekávat kvalitu u žádné odrůdy. U mě byla dobrá raná čačanská lapotica a teď dojídám - dalo by se říct dobré až výborné vajlevky, ale takové durancie scvrkávaly ještě před zráním, nakonec jsou dobré i když hniloba byla velká. Raději bych na tu letošní vodní sezonu zapoměl, od květen do září tu spadlo víc srážek jak za celý rok, to je pro ovoce likvidační, snad jen jádroviny to zvládají dobře. Takže zase až příští rok. MH
|
|
 |
|
 |
 |
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10519) - 70.240 (?), 30.9.2020 13:37
Doufám, pane inženýre, že si najdete čas i na nějaká další témata, a že Presenta nebude nadlouho "poslední leč". Já osobně jinou, než tuhou Presentu neznám, ovšem vždy s velice příjemnou, navinule sladkou chutí. Asi opravdu nejvíce sedí ten pomologický termín - s harmonickým poměrem cukrů a kyselin, i když se zdá takový nic neříkající. Zdá se, že u Vás bude pravděpodobně chuť "jalová", stejně jako u mě kyselý a jalový Tophit. Výjímečně měkké Presenty měli jen před lety prodejci z Holovous. Těchobuzické byly letos kvalitní i zde. Dají se trhat už poměrně brzo, když jsou ještě ostřejší, s vyšším množstvím kyselin. Ty měkčí byly potom docela sladké, švestkovo-renglódové. Byly roky, kdy koncová chuť byla ještě více renglódová, po jednom zrodičů, kterým je Zelená renglóda, která byla letos také vynikající. 
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|