Podzimní řez nově zasazených slivoní
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 1.209 (?), 22.10.2008 7:38, zobrazeno: 53277x
Dobry den,
prosim o laskavou radu. Nasadil jsem nove stromky slivoni /Jojo, TopTaste, Stanley/ a take jablone /Vanda, Rubinola, Rajka/ ve tvarech ČK-PK se zapestovanou korunkou a nektere ve tvaru ŠP. Nevim ovsem, je-li vhodne zacit s vychovnym rezem ihned po zasazeni nebo vyckat az na jarni obdobi. Dale prosim o radu jak spravne postupovat se zalozenim korunky u špičáku ponekud vyse nezli je soucasna vyska stromku.
Dekuje a prijemny den vsem preje:
Vlastimil
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 162.128 (?), 22.10.2008 19:41
víte co je zajímavé? Kupovala jsem jabloně na dvakrát, ve stejném zahradnictví. Při prvním nákupu mi řekli že nemám zastřihávat, ale počkat až na jaro. Při druhém nákupu tam byla jiná obsluha, a ti mi jabloně na místě zastříhli, včetně terminálu. Tak se v tom vyznejte. Přitom oba dva nákupy byly stejné, zákrsky na M9, jen jiné odrůdy.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 97.194 (?), 22.10.2008 21:13
No, taky zajímavý názor s tím zakazováním. Naštěstí to nejde. Mám dva ovocné sady a sázím hlavně špičáky, protože si korunku zapěstuji právě ve výšce, kterou požaduji. O nějakém oslabeném kořenovém systému nemůže být vůbec řeč, naopak není tak poškozen při vyorávání, jako v dalším roce. Vámi popisovaný způsob zapěstování korunky se dělá u broskvoní a je to v pohodě. Ovocné školky zapěstovávají korunky stromků způsobem, který vlastně ani jinak nejde, pokud chcete dosáhnout odpovídajícího tvaru. Od toho jsou to školkaři. Stanislaw.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 115.229 (?), 30.10.2008 14:45
Ako teda správne zapestovať korunku u špičiaka?
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|