Oullinská renglóda
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 189.156 (?), 5.9.2016 9:17
Máte pravdu, z fotky nemůžem poznat vše, proto jsem ty listy na fotce vůbec nehodnotil. Pro mě je nejzásadnější celkový dojem z odrůdy, ne jeden detail. A to co vídám jakožto Ouliskou je natolik podobné (nebo stejné) jako Ontario, že to odovídá proměnlivosti v rámci jedné odrůdy. Víme, kolik klonů má třeba Domácá švestak, nebo Grávštýn, popřípadě i Rubín... Ontario je chuťově určitě zajímavé, ale jen optimální zralosti, nedozrálé nechutná a při přezrání ztácí šťávu, tohle by pravá rengloda dělat neměla, srovnejte s Althanovou, nebo Zelenou... Bohužel nějaký omyl v množení kdysi dávno nás v podstatě připravil o chuťově jedinečnou odůdu a zdá se, že ještě v době před Vávrovou knížkou... Pro pravou Oulinskou člověk musí zabrousit až do Říhova Českého ovoce...
Ing. Fidla
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 189.156 (?), 5.9.2016 21:18
No tyhle údaje o dozrávání, trvání sklizně, ze starých pomologií je nutno brát s rezervou, ted už neplatí, nakolik je tepleji...
Ing. Fidla
|
|
|
|
|
|
|
host - 248.15 (?), 2.9.2016 10:30
U Ontaria a Wazonovy by se pecky měly oddělovat lehce, u Oulinské občas (u mne většinou) s obtížemi. Lída
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 176.68 (?), 19.7.2018 8:43
Minulý piatok som kosil záhradu a všimol som si na zemi spadnuté prvé 2 prezreté plody oullinskej. Plody krásne voňali, boli sladké ako med, s mäkkou dužinou.Je to moja obľúbená odroda, čiastočne kvôli spomienkam z detstva. Tento rok dužina drží pomerne pevne na kôstke. V ten istý deň som išiel so psom na chalupu, kde som tiež našiel na zemi prvé prezreté plody oullinskej. Odvtedy prešiel takmer týždeň, postupne dozrieva prvá tretina až polovica úrody doma, aj na chalupe. Tá zvyšná časť je ešte zelená a tvrdá. Takže obdobie dozrievania u stromčekov, ktoré som kúpil ako oullinskú je naozaj veľmi dlhé, čo je v záhrade veľká výhoda.
|
|
|
|
|
|
|
host - 234.105 (?), 10.5.2021 22:46
Oulinská ringlota je spolahlivá odroda vo výnosoch ale má nevýhodu v tom že plody každý rok trpia moníliovou hnilobou plodov. Jaromír
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|