Lipnická švestka
|
|
|
|
|
|
|
|
rosti&slavik - Diamantový Zahrádkář (1017) - 179.38 (?), 1.12.2013 10:42
Měl by jste doplnit dovětek v tom smyslu, že to není nějaký klon durancie,protože u nich jsou tyto vlastnosti běžné.Ba i durancie jsou bežné.Zajimavější by jistě byly výborné senzorické vlastnosti v nějakém klonu švestky domácí,s odlučitelnou peckou,a dřívějším dozráváním,přesně tak ,jak to uvádí prodejce u této Lipnické.Bylo by jistě užitečné,kdyby někdo nezávislý,a neinteresovaný tyto vlastnosti prověřil,a potvrdil.Jinak lze informace prodejce brát s rezervou.
|
|
|
|
|
|
|
host - 100.66 (?), 3.11.2018 21:39
A naco potřebujete vypeckovávat trnky na mač? To slyším poprvé za léta pálení. Nejdete na to moc vědecky? Chtěl bych Vás vidět u beček vypeckovávat cca 1500litrů. A co třeba třešně? z toho bych se zbláznil!!
|
|
|
|
|
|
|
host - 125.240 (?), 1.2.2014 6:23
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 3.1 (?), 1.2.2014 18:57
Jsem už před delší dobou narazil na netu na švestku Vítek. Jednoho raději nejmenováného zahradnictví. A přijde mi to něco podobného jako ta Lipnická. Teda spíš než švestka to je asi pozdní durancie, ale jinak mi to přijde hodně tím vyselektováním podobné. Nechci zakládat nové vlákno, tak se ptám tady. V příbuzném. Víte o ní někdo něco?
Rafael
|
|
|
|
|
|
|
host - 40.135 (?), 4.2.2014 11:47
Dle toho co o odrůdě Vítek vím, tak to bylo registrováno jako typ durancie k pálení- výběr z durancií. Podobně jako se před lety provedly výběry typů Domácí švestky. Tedy slivoň kulatého typu, otrněná, velmi sladká a neodlučitelná, tolerantní k šarce. david
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|