Jak si stojí rané švestky?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 137.52 (?), 24.7.2015 12:19
Take mne to moc netesi, ani jsem ji neochutnal. Kdy u Vas dozrava a jakou chut ma Tegera?
|
|
|
|
|
|
|
host - 234.241 (?), 24.7.2015 22:43
Tak to je prekvapenie že má Katinka už aj zdeformované plody mala by byť výrazne odolnejšia k šarke.Tegera dozrieva na začiatku augusta-srpna až po Katinke.
|
|
|
|
|
|
|
host - 229.185 (?), 25.7.2015 7:12
Mozna mi misto Katinky prodali neco jineho. Ale zil jsem v domneni, ze je tolerantni i na listech, coz podle pana MV neni. Hanita rovnez vyletela, projevy PPV na listech v prvnim roce po vysadbe (podnoz ZR).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 229.185 (?), 25.7.2015 10:41
Dobra, tak se asi o Tegeru nebudu zajimat. A co takovy Top Star? Ten by mohl byt tolerantni, kdyz je to krizenec Cac. najbolie. Z ranych odrud jsem vysadil Kalipso, to by mi mohlo prozatim stacit.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 229.185 (?), 25.7.2015 13:28
Ano, Topstar do tohoto vlakna nepatri, ale zajimaly by mne spise vecne informace k pestovani modrych peckovin, nez kazdorocni vychalovani chuti Katinky.
|
|
|
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10317) - 70.240 (?), 25.7.2015 15:33
No škoda, škoda těch nekonečných záměn. Už jsem si taky mohl pochutnávat na Topfirstu. Můj největší objev letošního roku je HERMAN, tak doufám, že se to potvrdí i v budoucnu. Pan Vinšálek o jeho kvalitách ví už dávno. Nevýhoda Čačanské rané je rychlé přezrání a moučnatění, jinak je to ve správné konzumní zralosti na velmi ranou odrůdu chuť dosti švestkovitá. Topstary mám pro jistotu dva, protože nějaké pochybnosti o pravosti prvního stromku tady jsou. Těch pár plodů na něm má navíc různé vypoukliny od hálčivce, takže nevím, jestli vůbec dozrají. Jaká je Černošická v porovnání s jinými ranými odrůdami to nám může říci ten, kdo ji má. Například Miloš. Ještě jsem zapomněl na lahodný Topfive. Milane, jak je na tom letos?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|