hybrid švestkomeruňka
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Rosťa 1 - Stříbrný Zahrádkář (281) - 185.4 (?), 26.3.2014 22:23
Loni jsem mel jeden plod.Bohužel cekal na mne v lednici a po navratu z dovolene jsme se do neho pustili. Popravde receno, si uz nepamatuji jestli byl nebo nebyl plstnaty.
Kazdopadne Melitopolski to neni.Jednak Melitopolski kvete ruzove a drevo ma podobu merunky. Dapple kvete bile a drevo ma sribrnosede.Stromek mam taktez z Ostrohu a nedalo mi to a ihned jsem tam volal.Plod, ktery je na jejich fotce je z kontejnerovaneho Dapple a i v popisu je popsano, jako plstnate. V tom pripade, se ale nemuze jednat o Dapple Dandy. Dapple je skvrnite a hladke.Cerstvy na strome ma sedy vyrazny povlak.Tak uvidime letos co nam zaplodi a jsem zvedav komu se podari urcit druh, ktery vlastnime.
Jsem ochoten ho nechat privest z USA, pokud nekdo mate nejaky osvedceny kontakt, tak se ozvete.
|
|
|
|
|
|
|
Paľo. - Diamantový Zahrádkář (1739) - 193.203 (?), 26.3.2014 22:44
"Jednak Melitopolski kvete ruzove a drevo ma podobu merunky." To je dosť dôležitý údaj. Čo nám k tomu povie pán Peter z Nového Mesta n.Váhom? Akú farbu kvetov má jeho Melitopolsky? Pokiaľ bielu, znamená to, že je to iná sorta?
Keď budete, pane Rostislave, dovážať z USA rastlinný materiál, dajte pozor, aby odosieľateľ neoznačil zásielku ako obchodný balík. V opačnom prípade skončí obsah balíka v rukách českých colníkov a fytokaranténnej služby, ktorí Dapple Dandy do vnútrozemia nepustia.
|
|
|
|
|
|
|
host - 63.193 (?), 27.3.2014 7:23
Děkuji za reakce, právě tuto diskuzi jsem chtěl rozpoutat. Melitopolski jsem dal jenom jako příklad z tohoto obrázku, tam vypadají plody podobně jako na stánkách prodejce. Právě by mě zajímalo, jestli někdo nenafotil ovoce na svém stromku Dapple (nejlépe z Ostrohu), abychom mohli porovnat s fotkami z USA... (Listy odpovídají, ale plody nevím nevím)
|
|
|
|
|
|
|
host - 98.31 (?), 28.3.2014 13:56
Mam Dapple Dandy (v Americe mu rikaji i dinosauri vejce) taky z Ostrohu a ma stejne bile kvety jako ten vas. Podle Google to zatim vypada dobre, takze to bude asi opravdu Dapple. O pluotech jsem cetl hodne na americkych forech a Dapple Dandy se mne jevi zatim jako jediny schopny pluot, ktery se v nasich krajich da pestovat - vsechny pochazi od Zeiger Genetics, ktery ma sidlo v Kalifornii, kde je pocasi nekde jinde a maji s nimi problemy i lidi na vychode USA (cetl jsem prispevku od lidi z Virginie a Karoliny, kde je tepleji) . Mezi dalsi, kterym uz vyprsel patent a muzou se volne propagovat patri Flavor Queen, ktery pry strasne puka a proto neni mezi spoustou pestitelu v USA popularni. Flavor King a Supreme maji pry vybornou chut, ale vsichni se shoduji na tom, ze maji obrovsky problem s opylenim (vcelam se nelibi a nekteri opyluji dokonce rucne) a kvuli 10 plodum to vetsine nestoji za to. Mezi dalsi potencialni dobre pluoty patri Flavor Grenade, Geo Pride (pry dobry opylovac pro ostatni) a mozna Splash, ale vsechny jsou jeste chranene patentem. Flavor Grenade by mel jit i u nas, protoze ho pestuji uspesne i v Nebrasce. Plumcoty, Apria atd. jsem moc nestudoval. Zakladni informace o jednotlivych odrudach tady
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
N.K. - (26) - 227.33 (?), 15.4.2014 21:41
No ked sa nedá odolať.Takže toho roku som zasadila Percocu, v jeseni Melitopoľskij, a pred 2rokmi Aprimiru a Angeleno.No a tiež Althanovu, lebo stará je už stará a treba ju nahradiť.Oulinská mi už 2x vyhynula, škoda.A zabudla som na Miraclaud a Valor.Nakoniec to asi všetko skončí v sude.
|
|
|
|
|
|
|
host - 111.183 (?), 16.4.2014 2:16
Něco jako hybrid kočkopes. Meruńka ano, švestka ano. Ale kočkopes né neboť bych nevěděl jestli toho psa na přední nebo zadní polovinu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|