Tak já bych doporučil běžte k Daple Dandy, podnož myrobalán. Do této odrůdy jsem vkládal velké naděje a nejsem sklamán. Althanova a Nancyska jsou velice chutné.Pro mne, ale dávám přednost Oulinské. Tento rok pokud nepřijdou mrazy v nepravou chvíli, tak možná okoštuji žl. Afasku.Nancyska po rekorních dvou letech úrody letos ani jeden květní pupen.
Zatímco Angeleno už je jen pár dní před rozkvětem, tak Supréme se teprve probouzí. Daple Dandy se sice už zelená, ale květní puky jsou dalece od RH.Odhaden, tak týden. Angeleno bude pravděpodobně propadák, tak pokud ano, půjde přeroubovat na multikultůrní strom.Daple je velice chutné a obohatí určitě mile stávajíci sortiment.
Každopádně modré švestky či pološvestky nemají konkurenci. Ten kdo má dostatek místa, může vyzkoušet plumcoty, pluoty a asijske, ale určitě by neměl opomenout nějakou tu modrou.