Hanita - jasná chuťová jednička mezi švestkami
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 62.91 (?), 18.8.2012 15:41
Zdravím Libore. U nás v počátku květu švestek mrzlo o sto šet. Co u vás a jak to případně ustála ta Hanita? Pokud jste je všechny již stihli smlsat, tak to stromek asi moc obsypaný nebyl, nebo se pletu? Máte to štěstí, že Šarka se u vás nevyskytuje? Jak je stromek starý?
Milan
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 62.91 (?), 18.8.2012 20:05
Já vím, k těm švestkám jsem příliš náročný. Chtít po chuťově výborné švestce odolnost na šarku není moc reálně.
Milan
|
|
|
|
|
|
|
host - 24.183 (?), 19.8.2012 10:40
Jsem rád, že čtu na Hanitu samou chválu. Mám ji zasazenou 5 roků a teprve v minulém roce na mé písečné poušti vyhrála boj o přežití a ukončila sezonu s pořádnými přírůstky. Letošní rok sice stromek neudržel žádný plod, ale nahodil velké množství nového dřeva. Už se těším na příští rok, snad bude první úroda.
Letos mi poprvé zaplodila Valor a první kusy už začínají dozrávat. Překvapila mě velikost a množství plodů a výborná chuť a také fakt, že plody drží na stromě a nepadají. Pokud bude Hanita ještě lepší, tak snad začnu přeroubovávat na tyto odrůdy zbytek zahrady...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rosti&slavik - Diamantový Zahrádkář (1017) - 151.38 (?), 19.8.2012 21:32
Ty kráso -to je nádhera, tak krásně žluté plody, ta musí být dost přezrálá, slaďoučká.Je to jak zakázané oévoce, na které nejde dosáhnout.Myslím, že jsem dudělal dobře, když jsem Lepotici přerouboval na Hanitu.Množí se tady na foru pochvalné notace na Lepotici, ale mne rozhodně nepřesvědčila, dalo by se říci zklamala.Byla dobrá, jak říkají pomologové, ale jen když přezrála, a když nic jiného nebylo,na to já nemám čas, ani místo.Mám jiné přectavy o chutné peckovině, např.Hanita.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 246.154 (?), 29.8.2017 14:13
Za mě jednoznačně jednička na trhu.Mám Hanitu již sedmým rokem a od druhého roku vzestupně plně plodí.Má velké sladké, řekl bych vynikající plody Po monilioze a ostatních chorobách ani stopa, opravdu vřele doporučuji. Pocházím od Uherského brodu, stromky zakoupeny v Uherském Ostrohu - Jukka.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|