Gabrovská se Bulharům povedla



host - 234.9 (?)
20.11.2016 12:56

Takže, tak akorát na jídlo a do buchet

Gabrovská je dobrá aj na lekvár-povidla.     Jano

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
host - 123.101 (?), 25.11.2016 7:14

Letos nejvíce trpěla Domácí, téměř všechny zhnily a samozřejmě President asi polovina.

      
host - 248.32 (?), 18.11.2016 19:03

Pro Petra :

Máš svatou pravdu Petře, dobře jsi udělal s tou Gabrovskou slivovice s ní není dobrá!! Mám to několikrát ověřeno.

Můžou na fóru ostatní o ní mluvit jaj chtějí, víme své z praxe.

A to, že je náhrada za domácí,  je super blud tak pro Čecháčky, neboť z domácí je výborná slivovice a z gabrovské není ani průměrná- voní jakoby po hovnech!

Mě sice rodí ob rok, ale co to pomůže zrušil jsem ji v počtu 10 stromů ve stáří cca 12 let.

         
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 236.1 (?), 19.11.2016 11:10

Že je z Domácí švestky - pokud netrpí šarkou - výborná, možná asi nejlepší slivovice, je bez diskuzí. Sám jsem slivovici ze samotných Gabrovských nikdy nepálil, ale s čistým svědomím si troufnu říci, že pokud někomu slivovice z jakýchkoli švestek voní po hovnech, tak prostě neumí správně založit a vést kvas. A jestli to má několikrát ověřeno, tak se to holt ještě nenaučil. Můžeme se bavit o menší výtěžnosti nebo slabším aromatu. Ale pachutě a smrady, pokud nejsou ve švestce (a že Gabrovská chutná sakra dobře), nemůžou být v dobrém kvasu ani ve slivovici. 

            
host - 64.13 (?), 19.11.2016 17:22

Pil som pálenku s vôňou po hov..

Kolegovi som bol pomôcť s rozhodením hnoja po záhrade.Za pomoc mi za jeden pohárik nalial. Po privoňaní som si pomyslel, ale mi smrdia ruky od hnoja. Po požití mi bolo jasné, že to niesú ruky, ale pálenka.

Pálenka bola z moruší.Majiteľ zbieral moruše spod stromu ako postupne dozrievali a sypal do súdka.Pokial posledné nasypal, spodné už boli...

Páleník sa vyjadril, že ho už nechce v pálenici vidieť.Nebolo jednoduché destilačný aparát zbaviť hov... pachu.

Tá pálénka dostala meno: VOJTOVICA

               
host - 50.172 (?), 19.11.2016 17:45

Kolik stojí taková pálenka? A nemá pán nějakou na prodej? Má to i s etiketou?

Každému podle zásluh. Název MorVojtica by se mi více líbil !!!

J.A.R.

                  
Mimmo - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2261) - 91.93 (?), 19.11.2016 18:19

Já mám úctu k dobrému ovoci. Dneska jsem snědl skoro kilo (rozmrazených) růžových moruší. Mám jich ještě 30 kg. Myslím, že udělat z tak chutného a voňavého ovoce něco nechutného a páchnoucího, je přinejmenším zvláštní. Není to však chyba ovoce. Pokud jde o Gabrovskou, jedl jsem jí zatím jen v Bulharsku. Musím se připojit k panu Vysloužilovi. Je to velmi chutná švestka, ale asi není tak dobrá v jakékoliv lokalitě. Na Vysočině ji zatím nemám, ale časem s ní počítám i tam. Mám dvě různé pálenky, v nichž je i Gabrovská z Bulharska. Nejsem v oboru degustace expert, ale zdají se mi obě docela dobré.

                     
host - 200.133 (?), 19.11.2016 22:17
Mě by jen zajímalo, jak to je s plodnosti Gabrovske, protože všude je psaná plodnost pouze průměrná. A tady zas někdo píše veliká. Tož kde pak člověk má najít pravdu. Já mám několik Gabrovskych nasazenych, ale právě ta plodnost mě zajímá, ale ještě mladých a neplodi. ☺ kema83
                     
host - 248.32 (?), 20.11.2016 11:49

Gabrovská-

Na myrobalánu jeden rok vysoká, druhý nízká, další průměrná. Když to zhodnotím za dobu plodnosti cca. 5 ti let tak má plodnost vyšší. je daleko lepší plodil než převážná část těch nových odrůd. V tomto ohledu je výborný držák!  Ale,...  Co se týká sušení tak nic moc a to samé se slivovicí. Takže, tak akorát na jídlo a do buchet a pouze obírat ze stromu ručně. Setřepané jsou popraskané- řídká dužnina.

                     
host - 234.9 (?), 20.11.2016 12:56

Takže, tak akorát na jídlo a do buchet

Gabrovská je dobrá aj na lekvár-povidla.     Jano

                     
host - 248.32 (?), 20.11.2016 13:25

Jano, 

když jiné slivky momentálně nemáš je dobrá i G. na lekvár.

Nejlepší lekvár mám z Valjevky. Super

Ale co to pomůže : vyholuje, plodnost pravidelně menší, zabírá místo, neekonomické, ale s překvapením vysoce odolná na houbové choroby a korové nekrozy.

lekvár z Gabrovské: rídká srajda, schází plnost chuti nutné přidat želírovací cukr 3:1 a pod.  

To už není, ale  "domácí".

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Zapojení motorů na 230 V9.12.2024
Komfort domova: Kvalitní bavlněné povlečení a výhody vytápění elektřinou9.12.2024
Zapojení motorů na 230 V8.12.2024
Nová STIHL MS 2601.12.2024
Rachot při vypouštění vody z pračky do odpadu30.11.2024
Pracovní stůl skládací26.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika