Festival sliviek🫐

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10519) - 196.17 (?)
13.8.2023 16:29

Vy nám teda dáváte kapky, pane Korzáre.frown Problém je, že diskutujících nepribúda ani když sem chrlíte ty svoje novinky. Můžeme jen závidět takovým vláknům jako například borůvky chřadnou, a nešlo tam o žádný spor mezi novým a starým. Napsal jste pod odrůdu od pana MH, stará slivka - vykopať, a já se zrovna na takovou starou slivku (dzada) moc těším. Myslím tím malé plody Tuleu Grasu, u kterého jsem dlouho nevěděl, jestli se nejedná o naši Domácí švestku, tak moc jsou její plody dobré. Ty plody jsou nejen vynikající, ale mají i naprosto vyrovnanou chuť, jeden jak druhý. Jen mě mate, že jí nikdo jiný neaplauduje. Chtělo by to porovnání s nějakým jiným Tuleu Grasem.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
KORZÁR - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (571) - 49.56 (?), 11.8.2023 20:04, zobrazeno: 2463x

Dnes dávali krásne videá na facebooku zo šlach.stanice v Rumunsku veľa nových odrôd tam majú spravil som z videa fotky je ich veľa ale odrôd bolo ešte viac.Škoda že sa naraz nedajú vložiť sem na facebooku je to pár sekúnd túto to bude zase zdĺhavé.

Festival
Festival

KORZÁR - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (571) - 49.56 (?), 11.8.2023 20:16

Dalšie foto. 

Festival
Festival

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10519) - 196.17 (?), 11.8.2023 21:26

Vzhledem k tomu, že nejchutnější švestkou minulého roku byla u mě rumunská odrůda Tuleu Gras (tak dobré švestky jsem ještě nejedl), tak by možná bylo z čeho vybírat. Další naroubované mám Carpatin a Tuleu Timpuriu. Něco tak dobrého jako ten Tuleu Gras už ani snad nic jiného být nemůže, ale Rumunsko v tomto ohledu určitě "GO". Otázka je, co tomu všemu řekne "paní šarka".

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10519) - 196.17 (?), 13.8.2023 10:51

Nikdo nereaguje, tak bych ještě doplnil, že se pravděpodobně na těch fotkách z výstavy jedná u všech odrůd o velké švestky. Ta moje Tuleu Gras viz. vlákno se stejným názvem, má plody velké například jako Bystrická muškátová.

Geronimo - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (388) - 1.200 (?), 13.8.2023 12:32

Festival slivek bez slivekno.Doporučil bych pravou švestku rezistentní k PPV Vengerka Kornejevskaja.Tuleu Gras je náhodný semenáč Domácí švestky.

Vengerka Kornejevskaja
Vengerka Kornejevskaja
Vengerka Kornejevskaja
Vengerka Kornejevskaja

KORZÁR - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (571) - 49.56 (?), 13.8.2023 13:52

Geronimo tam majú všetky čačanské a nemecké odrody šlachtenie na špičkovej úrovni keby si mal facebook mohol si si tam pozrieť všetko nádherné videá, ale ty sedíš doma a pozeráš na zašárkované domáce slivky a 10 rokov tu iné napíšete len o starých odrodách, potom sa nečudujte keď tu nedáš niečo zaujímavé že tu záhradkárov nepribúda skôr odchádzajú ty prečo nevyšlachtiš niečo rezistentné a chuť starej slivky zamachruĵ.

Geronimo - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (388) - 1.200 (?), 13.8.2023 15:51

Ty nejkvalitnější staré slivky vyšlechtila sama příroda a ty špičkové odrody

"obr slív"se nehodí vůbec na nic, tudíž se o ně nezajímám.Mimochodem zrovna Vengerka Kornejevskaja je novinka přihlášena v roce 2002.Stromky této rezistentní odrůdy se dají pořídit na Slovensku.wink

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10519) - 196.17 (?), 13.8.2023 16:29

Vy nám teda dáváte kapky, pane Korzáre.frown Problém je, že diskutujících nepribúda ani když sem chrlíte ty svoje novinky. Můžeme jen závidět takovým vláknům jako například borůvky chřadnou, a nešlo tam o žádný spor mezi novým a starým. Napsal jste pod odrůdu od pana MH, stará slivka - vykopať, a já se zrovna na takovou starou slivku (dzada) moc těším. Myslím tím malé plody Tuleu Grasu, u kterého jsem dlouho nevěděl, jestli se nejedná o naši Domácí švestku, tak moc jsou její plody dobré. Ty plody jsou nejen vynikající, ale mají i naprosto vyrovnanou chuť, jeden jak druhý. Jen mě mate, že jí nikdo jiný neaplauduje. Chtělo by to porovnání s nějakým jiným Tuleu Grasem.

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6651) - 9.142 (?), 13.8.2023 17:59

Čím víc čárek, tím víc Adidas = čím víc švestek, tím víc diskutujících. frown

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025