Čačanská lepotica
|
|
|
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10317) - 52.14 (?) 15.8.2012 11:42
První plody Čačanské Lepotice nebyly moc dobré, ale to by se dalo říct i o jiném letošním ovoci. Ty pozdější, lépe vyzralé se silnou a pevnou dužninou byly už odpovídající. Z Davidovou chválou Lepotic souhlasím, ale nevím proč do toho plete Hanitu. Kdyby jsi viděl, Davide, jak mají velkopěstitelé Hanity obsypány plody, tak by jsi takto možná nemluvil. Chápu, že moje vychvalování Hanity už někomu může lézt na nervy, ale o její úrodnosti by měli psát právě tito velkopěstitelé. Samozřejmě kromě letošního roku.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 2.73 (?), 25.8.2012 16:57
Mně ji letos spálil mráz jak kvetla a pak jsem zjistil, že ji zespodu kořeny ožírá hryzec. Takže stromek cca 15 cm v průměru už nyní je skoro bez listí. Byla zasazena do pletiva, ale stejně to nepomohlo. Zkusím se dostat k díře pod kořeny a pokusím se tu svini otrávit výfukovými plyny z křovinořezu. Máme na zahradě podežrané kde co - zasmolené restituce půdy lidem, co ji vůbec mepotřebovali, jen na kšefty, spekulantům jen umožily nechat pozemky ležet ladem a pak je to semeniště všeho marasu - slimáky počínaje a hlodavci konče.
|
|
|
|
|
|
|
host - 40.135 (?), 31.8.2012 13:38
Já mám (resp. jsem měl) hanitu obsypanou i letos, je to velmi plodná švestka, ale prostě mne nepřesvědčila. Asi ji nevyhovují přísušky, půdu mám písčitou, a dužnina byla sice dobrá, ale neměla pevnost, byla moučnatá. možná je to stanovištěm, ale záměnu vylučuju. david
|
|
|
|
|
|
|
host - 152.111 (?), 22.10.2013 12:19
Prosím, čím stříkáte proti pilatce. Máme čerstvě zasazenou čačanskou lepotici a tak sháníme informace. Měly jsme Stanley, ale v roce 2009 při sněhu v říjnu se nám úplně rozštípla... teď jsme zkusili tu čačanskou.Máme ji v závětří na jižní straně (500 m.n.m.) tak snad jsme zvolili dobře.
|
|
|
|
|
|
|
kamo - Stříbrný Zahrádkář (430) - 226.87 (?), 1.11.2013 21:20
Zdravím, na jar tohto roku som vysadil mladý stromček Čačanskej lepotice. Pekne začala rásť, mala zdravo-vyzerajúce tmavozelené lístky, no neskôr sa na vrchnej strane listov objavila biela kresba (akoby poprašok), diery v listoch a postupne uschli konce výhonkov. O čo sa prosím môže jednať? žeby nejaký škodca?
Ďakujem.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|