Čačanská lepotica
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 2.73 (?), 25.8.2012 16:57
Mně ji letos spálil mráz jak kvetla a pak jsem zjistil, že ji zespodu kořeny ožírá hryzec. Takže stromek cca 15 cm v průměru už nyní je skoro bez listí. Byla zasazena do pletiva, ale stejně to nepomohlo. Zkusím se dostat k díře pod kořeny a pokusím se tu svini otrávit výfukovými plyny z křovinořezu. Máme na zahradě podežrané kde co - zasmolené restituce půdy lidem, co ji vůbec mepotřebovali, jen na kšefty, spekulantům jen umožily nechat pozemky ležet ladem a pak je to semeniště všeho marasu - slimáky počínaje a hlodavci konče.
|
|
|
|
|
|
|
host - 40.135 (?), 31.8.2012 13:38
Já mám (resp. jsem měl) hanitu obsypanou i letos, je to velmi plodná švestka, ale prostě mne nepřesvědčila. Asi ji nevyhovují přísušky, půdu mám písčitou, a dužnina byla sice dobrá, ale neměla pevnost, byla moučnatá. možná je to stanovištěm, ale záměnu vylučuju. david
|
|
|
|
|
|
|
host - 152.111 (?), 22.10.2013 12:19
Prosím, čím stříkáte proti pilatce. Máme čerstvě zasazenou čačanskou lepotici a tak sháníme informace. Měly jsme Stanley, ale v roce 2009 při sněhu v říjnu se nám úplně rozštípla... teď jsme zkusili tu čačanskou.Máme ji v závětří na jižní straně (500 m.n.m.) tak snad jsme zvolili dobře.
|
|
|
|
|
|
|
kamo - Stříbrný Zahrádkář (430) - 226.87 (?), 1.11.2013 21:20
Zdravím, na jar tohto roku som vysadil mladý stromček Čačanskej lepotice. Pekne začala rásť, mala zdravo-vyzerajúce tmavozelené lístky, no neskôr sa na vrchnej strane listov objavila biela kresba (akoby poprašok), diery v listoch a postupne uschli konce výhonkov. O čo sa prosím môže jednať? žeby nejaký škodca?
Ďakujem.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|