Ako ostrihať 2. krát
|
|
|
|
|
|
|
|
peter-yamaha - (8) - 219.88 (?), 9.3.2010 20:47
tu je tá jedna Stanleyovka zo všetkých strán... prosím o presné znázornenie kde a čo ucvaknúť mám ich päť ks sliviek ostatné si už domyslím lebo 1. krát zakladám korunku... nov. 2oo8 som ich zasadil, mali 2m /// apr. 2oo9 som ich všetky cvakol asi 8o cm od zeme /// a teraz som z toho... =(
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 176.18 (?), 9.3.2010 22:11
:-)) Přesně tohle jsem si říkala, když jsem se dívala na fotku (ještě než jsem četla Váš příspěvek). Tak mám radost, že jsem se strefila :-)). Jak se teď dívám, tak Rony by tam těch větviček nechal víc, ale myslím si, že u slivoní je lepší mít zpočátku méně větví a k druhému patru větší odstup, aby pak korunka nebyla moc hustá. Zdraví Lída
|
|
|
|
|
|
|
Rony - Diamantový Zahrádkář (1084) - 175.250 (?), 9.3.2010 21:52
Zásady:
- Odstraníme všechno níže na kmenu, co je výše (jedna) a vodorovně ještě rok ponecháme
- Nahoře učiníme pokus silně zakrátit na vnější očko a to podle zásady, že ty co jsou kolmější níže a ty více odkloněné výše o 1 až 2 pupeny
- Terminál ponecháme bez řezání aby se dobře olistil a zesílil a bude mít snahu růst kolmo a pak další rok se uvidí
- Slabé a odkloněné moc větévky ponecháme jako pomocnou asimilační plochu
Řezat těsně nad očkem, nepoužívat kleště, hladký řez a zamáznout voskem, švestky rádi vyslepují poslední pupen, když se nezamázne rána
|
|
|
|
|
|
|
host - 218.211 (?), 10.3.2010 21:23
Chtěl bych se optat co tak pěstovat švestky jako vřetena ty přece nastupují v plodnosti o dva roky dřív než vaše zapěstované korunky proč pěstujete jen dřevo.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
peter-yamaha - (8) - 87.148 (?), 11.3.2010 16:18
vďaka Vám všetkým za rady už som múdrejší...=) a ešte sa spýtam môžem použiť konsko:kravskú močovinu - 1:2 na prihnojovanie ovocných stromov počas vegetácie a dozrievania plodov???
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Peter. - (7) - 121.178 (?), 26.6.2010 17:27
Ahojte no ponechal som päť ramien a teraz po troch mesiacoch mi z každého vyrástli tri 7o cm výhony chcem sa spýtať môžem ich skrátiť aj teraz v lete, lebo sa bojím, že mi to vetry všetko polámu =(vďaka za odpovede pekný deň prajem
|
|
|
|
|
|
|
Peter. - (7) - 121.178 (?), 29.6.2010 12:33
neviete mi poradiť??? tak ja to ostrihám aj teraz, lebo sa mi to všetko doláme...
|
|
|
|
|
|
|
|