vosy

host - 79.117 (?)
9.1.2008 14:41

Celkem jednoduše a účinně - vletový otvor v zemi jsem přikryl starým průhledným krytem svítidla. Nenapadlo je se podhrabat. Přežívají asi týden a je klid.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
beny - (7), 3.5.2006 15:14, zobrazeno: 18485x
Poraďte mi prosím vás, jak se účinně zbavit vos na půdě. Každý rok se mi tam pokouší postavit si hnízdo. Existuje nějaký přípravek, který by je dlouhodobě odpuzoval?

host - 166.8 (?), 8.5.2006 11:10
Mám podobný problém, naštěstí jej vyřeší sluníčko samo - žádné z hnízd totiž nepřežije červencové parno, kdy se půdní prostor promění v peklo. Dříve jsem je prostě hned v začátcích mechanicky odstraňoval, jeden rok jsem byl dlouhodobě nemocen a o hnízda se postaralo léto.....Od té doby to nechávám výhradně na něm.

host - 76.175 (?), 15.5.2006 21:42

Na špatně přístupném místě  jsem vosí  hnízdo  postříkal roztokem vody a Jaru na nádobí ,tolik aby papírovina byla nasáklá . Stačila jedna aplikace .  Hluboko ve skalce ,kde nebylo vidět na hnízdo jsem do vletového otvotu vložil hadici od vysavače .  Když nebyly vidět přilétající vosy , za chodu jsem odstranil hadici a krátkou dávkou ze sreje proti létajícímu hmizu jsem ukončil jejich btěžování . Vypnul vysavač a do otvoru  pasovala krytka spreje  . Sáček jsem vyklepal druhý den.

host - 190.8 (?), 18.5.2006 16:39

Mám chatu na jižním svahu, střecha bývá rozpálená neskutečně, ale nikdy jsem nepostřehl, že by to vosy trápilo....

Ten postřik vody a jaru byl skutečně účiný?

(RBr)

host - 198.98 (?), 18.5.2006 18:56
Neobyčejně rychle účinný je trichlór. Je to těkavá látka, (kapalina) tak pozor v uzavřených prostorách a na potřísnění očí. Rozpouští i plasty! Běžně se asi nedá koupit. Používá se k odmašťování výrobků před lakem (velké podniky)
vyzkoušeno

host - 176.252 (?), 7.7.2006 17:24

Trichlor etylen se nedá běžně koupit, protože jde o extremně jedovatou sloučeninu poškozující játra, po nadýchání dostatečného množství následuje slabost,  zvracení, zežloutnutí, bezvědomí a smrt ( nebo transplantace jater).

Také vyzkoušeno.

host - 26.176 (?), 12.8.2006 13:11
Jednu spolehlivou radu. Zavolejte deratizační službu, do dvou dnů je po vosách. Služba je placená , ale spolehlivá.

host - 194.66 (?), 22.11.2007 12:16
Ale dá. V každé větší prodejně barev a laků. Používám ho jako odmašťovadlo na kovy.

host - 229.3 (?), 12.8.2006 21:11

Taky jsme měly vosy zespod hřebenáčů a myslím že je vedro nějak zvlášť netíží. Cca co metr to hnízdo.

Před dvěma lety jich bylo požehnaně a včelař mě poradil vystříkat je nějakým postřikem který už se ale nevyráběl.

Nakonec jsem zlikvidoval asi 15 hnízd v noci mechanicky a pak plamenem. Během dvou dní se ale oběvili dva roje na dvoře. Od včelaře obličejovou masku a v drogerii BIOLIT UNI. 3 vrstvy huňatého oblečení obléct tak aby se nedostaly pod něj a bylo to!  Působením BIOLITU vosy asi po 20cm letu padaly k zemi. Díky řádné přípravě jsem žihadlo nedostal. 

NIKOMU TO NEDOPORUČUJU!! Berte to jako varování před likvidací najednou většího počtu hnízd. Bylo to něco jako opožděná Zkouška dospělosti

host - 79.117 (?), 9.1.2008 14:41

Celkem jednoduše a účinně - vletový otvor v zemi jsem přikryl starým průhledným krytem svítidla. Nenapadlo je se podhrabat. Přežívají asi týden a je klid.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz