Sova

romila - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (914) - 77.116 (?)
11.9.2008 14:29

Jo, jsou to "lupiči". Jeden rok, když se učili létat, posedávali pořád zvenku na okenním parapetu. Jeden hlupáček mi vlétl do kuchyně a seděl na okenní laťce. Toho se mi podařilo chytit a vrátit ven dobře. Druhý, to dodnes nevím jak, se dostal na WC jen tou šikmo pootevřenou vyhlídkou. S ním byl problém. Byl v tom malém prostoru celý vyděšený, chvíli mi trvalo než jsem ho ulovila a ještě před tím mi stačil pokakat dveře. Myslím, že když jsem byla malá, mívali jsme je taky u maminky a říkávalo se jim kominíčci. M.R.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 229.90 (?), 11.9.2008 9:34

Pane, ale sršni jsou chránění, vím, že to není nic příjemného, já se jich bojím, ale je sranda, že střílení špačků vám vadí a sršně likvidujete.

host - 76.122 (?), 11.9.2008 11:05
Taky nerozumim. Špačci který vám žerou ovoce vám nevadí a sršni který likvidujou ostatní hmyz jste zlikvidoval?

host - 81.235 (?), 11.9.2008 11:35

Košile bližší než kabát. Syn je alergik. Když ho štípla vosa do palce u nohy otekl jak golem. Špaček mne maximálně obere o nějaké bobuloviny. A také ten vytoužený sýček by asi měl námitky proti podnájemníkům.

romila - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (914) - 77.116 (?), 11.9.2008 12:44

Sova je krásná a skutečně nezbývá než závidět. Mám zde kromě úplně běžných ptáků strakapouda-je zde starý "doupní" ořech-, dlaska, brhlíka. Jinak špačků jsou zde hejna, už se "srocují", odlétají dříve než vlaštovky. Rovněž mi špačci nijak zvlášť nevadí, snad ta jejich ukřičenost. Sršni mi vadí na ovoci. Pan Vysloužil jednou psal, že jsou predátoři. Bohužel je vidím pouze doslova "žrát" jablka spolu s vosama a večer, kdy v letu kolem osvětlení chytají můry. Souhlasím, že bohužel alergikům jsou nebezpečnější rozhodně více sršni než špačci. M.R.

host - 81.235 (?), 11.9.2008 12:58

Mám na zahradě také párek strakapoudů. Musel jsem kvůli nim oplechovat vchody budek pro sýkorky. Nejprve jsem zkoušel plastovou folii o,4 mm, ale i tu rozklovali. Pustili se i do Ytongové tvárnice. Také jsem dle návodu vyrobil a umístil budku pro rehky. Rehků plno, hnizdí v každé skulině, jen budce se již tři roky vyhýbají.

host - 151.2 (?), 11.9.2008 12:54

http://www.novinky.cz/clanek/149283-zihadlo-srsne-obsahuje-mnohonasobne-mene-jedu-nez-zihadlo-vcely.html

Sršně nelikvidovat-jsou miň nebezpečnější než včely!

romila - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (914) - 77.116 (?), 11.9.2008 13:15

Rehky mám. Ti si dělají snad ještě více "rozdrbané" hnízdo než vrabci, s tím rozdílem, že více používají mech a vrabčouni dlouhá stébla, mech, dokonce i provázky. K druhému příspěvku: cíleně určitě nikdo sršně nelikviduje. Většině alergiků je "úplně jedno" při případném bodnutí včelou, vosou nebo sršněm, kolik jedu má kterýkoliv z nich. Alergická reakce je vždy velmi nepříjemná, bolestivá, často s komplikacemi a pro dost lidí i s nebezpečím ohrožení života. Krom toho ani včela, vosa nebo sršeň si před bodnutím "nedesinfikují" žihadlo a často kromě jedu zanesou do vpichu různé nečistoty a některé bodance krom alergických reakcí se ještě "postarají" občas o pěkný zánět. M.R.

romila - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (914) - 77.116 (?), 11.9.2008 13:18

Víte, co se mi u rehků nejvíc líbí? Jak se tak jako "pohupují v kolenou", když jsou na plotě, střeše apod. M.R.

host - 229.90 (?), 11.9.2008 13:23

A vůbec se nebojí, jeden nám přespával na balkoně, vždycky večer přilétl, vůbec mu nevadilo, že jsme kousek od něho a mluvíme, usedl a usnul. A mladí, když se učí létat, to je sranda, stačí opřít rýč a už na něm sedí, takový chlupatý kuličky.

romila - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (914) - 77.116 (?), 11.9.2008 14:29

Jo, jsou to "lupiči". Jeden rok, když se učili létat, posedávali pořád zvenku na okenním parapetu. Jeden hlupáček mi vlétl do kuchyně a seděl na okenní laťce. Toho se mi podařilo chytit a vrátit ven dobře. Druhý, to dodnes nevím jak, se dostal na WC jen tou šikmo pootevřenou vyhlídkou. S ním byl problém. Byl v tom malém prostoru celý vyděšený, chvíli mi trvalo než jsem ho ulovila a ještě před tím mi stačil pokakat dveře. Myslím, že když jsem byla malá, mívali jsme je taky u maminky a říkávalo se jim kominíčci. M.R.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz