Sova
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 229.90 (?), 11.9.2008 9:34
Pane, ale sršni jsou chránění, vím, že to není nic příjemného, já se jich bojím, ale je sranda, že střílení špačků vám vadí a sršně likvidujete.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 76.122 (?), 11.9.2008 11:05
Taky nerozumim. Špačci který vám žerou ovoce vám nevadí a sršni který likvidujou ostatní hmyz jste zlikvidoval?
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 81.235 (?), 11.9.2008 11:35
Košile bližší než kabát. Syn je alergik. Když ho štípla vosa do palce u nohy otekl jak golem. Špaček mne maximálně obere o nějaké bobuloviny. A také ten vytoužený sýček by asi měl námitky proti podnájemníkům.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 81.235 (?), 11.9.2008 12:58
Mám na zahradě také párek strakapoudů. Musel jsem kvůli nim oplechovat vchody budek pro sýkorky. Nejprve jsem zkoušel plastovou folii o,4 mm, ale i tu rozklovali. Pustili se i do Ytongové tvárnice. Také jsem dle návodu vyrobil a umístil budku pro rehky. Rehků plno, hnizdí v každé skulině, jen budce se již tři roky vyhýbají.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 151.2 (?), 11.9.2008 12:54
http://www.novinky.cz/clanek/149283-zihadlo-srsne-obsahuje-mnohonasobne-mene-jedu-nez-zihadlo-vcely.html
Sršně nelikvidovat-jsou miň nebezpečnější než včely!
|
|
 |
|
 |
 |
|
romila - Zlatý Zahrádkář (914) - 77.116 (?), 11.9.2008 13:15
Rehky mám. Ti si dělají snad ještě více "rozdrbané" hnízdo než vrabci, s tím rozdílem, že více používají mech a vrabčouni dlouhá stébla, mech, dokonce i provázky. K druhému příspěvku: cíleně určitě nikdo sršně nelikviduje. Většině alergiků je "úplně jedno" při případném bodnutí včelou, vosou nebo sršněm, kolik jedu má kterýkoliv z nich. Alergická reakce je vždy velmi nepříjemná, bolestivá, často s komplikacemi a pro dost lidí i s nebezpečím ohrožení života. Krom toho ani včela, vosa nebo sršeň si před bodnutím "nedesinfikují" žihadlo a často kromě jedu zanesou do vpichu různé nečistoty a některé bodance krom alergických reakcí se ještě "postarají" občas o pěkný zánět. M.R.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 229.90 (?), 11.9.2008 13:23
A vůbec se nebojí, jeden nám přespával na balkoně, vždycky večer přilétl, vůbec mu nevadilo, že jsme kousek od něho a mluvíme, usedl a usnul. A mladí, když se učí létat, to je sranda, stačí opřít rýč a už na něm sedí, takový chlupatý kuličky.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |