Poznej ptáka
|
|
 |
 |
konvalinka - Diamantový Zahrádkář (1285) - 240.228 (?) 8.4.2018 11:52
Takových ptáčků různě do zelena se tady u nás(v zahradě) vyskytuje hodně, ale přiznám se, že mi totálně splývají, ani se nesnažím je rozlišit. Možná bych mohla, když ho přinese kočka Ta fotka, detail hlavičky od zadavatelky je super Já dneska ráno u compu koukám na vrbu před oknem a jako vždy tam ptáčci poskakují... říkám si: to je ale nějaká divně zbarvená sýkorka, to není koňadra, jak jsem si původně myslela(vycházelo mi sluníčko do očí) už když jsem šahala pro dalekohled poznala jsem typickou kresbu strakapouda, ale byl to prcek. Asi to byl starkapoud malý(dle té velikosti) ale než jsem ho ve vrbě našla, už frknul pryč, takže detaily jsem neviděla
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 97.186 (?), 7.4.2018 22:32, zobrazeno: 14187x
Dobrý den,
uměl by někdo poznat ptáčka z fotografie? Jako laikovi mi přijde nejpodobnější Zvonku zelenému, ale ten na jiných obrázcích nemá na hlavičce ty čáry ("korunu").
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 168.81 (?), 7.4.2018 22:37
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 97.186 (?), 7.4.2018 22:44
Dobrý den,
děkuji, to bude asi on - mě bylo divné, že se mu nechce moc létat a zobe mi všechno travní semeno. Můžu být rád, že mi nedal ještě do nosu, když je to ten "nejsvárlivější" český pták.
Děkuji.
|
|
 |
|
 |
 |
|
Josef. - Diamantový Zahrádkář (2694) - 157.47 (?), 7.4.2018 23:22
"Nejsvárlivější" ?
U nás se chová velmi klidně.
To zvonci si pro svou nedůtklivost vůči ostatním ptákům, lačnícím si zobnout slunečnice z krmítka, u nás vysloužili přezdívku "starosta". Pak začali létat dlasci a "starosty" srovnali do latě. Dlasci jsou tedy u nás "hejtmany". :-)
Josef.
|
|
 |
|
 |
 |
|
konvalinka - Diamantový Zahrádkář (1285) - 240.228 (?), 8.4.2018 11:52
Takových ptáčků různě do zelena se tady u nás(v zahradě) vyskytuje hodně, ale přiznám se, že mi totálně splývají, ani se nesnažím je rozlišit. Možná bych mohla, když ho přinese kočka Ta fotka, detail hlavičky od zadavatelky je super Já dneska ráno u compu koukám na vrbu před oknem a jako vždy tam ptáčci poskakují... říkám si: to je ale nějaká divně zbarvená sýkorka, to není koňadra, jak jsem si původně myslela(vycházelo mi sluníčko do očí) už když jsem šahala pro dalekohled poznala jsem typickou kresbu strakapouda, ale byl to prcek. Asi to byl starkapoud malý(dle té velikosti) ale než jsem ho ve vrbě našla, už frknul pryč, takže detaily jsem neviděla
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|