Parazitické hlístice

host - 49.39 (?)
12.7.2010 15:15

Jen chci upozornit na to, že v příspěvcích výše jsou nepřehledně smíchány (smíšeny?) dva problémy:

1. Brouci lalokonosci, kteří ožírají listy rhododendronů a dalších rostlin.

2. Slimáci.

Ano, proti oběma škůdcům se používají parazitické hlístice. Ale proti každému škůdci úplně jiný druh!!!

Jsou tedy: A. hlístice na lalokonosce a B. hlístice na slimáky. Pokud kolegyně použila stejné hlístice na slimáky ve skleníku a nebyla spokojena s výsledkem, třeba použila nesprávný druh.

Já jsem s hlísticemi obou druhů byl vždy plně spokojen; fungovaly tak, jak měly.

Josef.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4549) - 191.35 (?), 18.6.2010 23:22

Hlístice hubí jen malé mladé slimáčky, a to ještě jen v laboratorních podmínkách. Čili jsou na prd. Já sypu Mesurol, protože Ferramol je drahý, a OK.

host - 124.79 (?), 20.6.2010 8:04

Hlístice kupuji už třetím rokem: přípravek Nemaslug). Kombinuji je s Feramolem. Hlístice pro malé, granulky pro velké potvory. Vzhledem k tomu, že každý rok mám jinou zkušenost, tak bych to shrnula takto: pokud si pošta pohne a nenechá mi balíček s hlísticemi někde přehřát na slunku nebo na poště u topení - účinkuje to skvěle.  Pokud ovšem pošta funguje jako v 90 % případů, jsou to vyhozené peníze (hlístice na 100 m2 za 1100 Kč).

host - 231.146 (?), 11.7.2010 12:01
Dobrý den, asi jsme měli štěstí. Koupili jsme Nemaslug u výrobce, ne u dobrého obchodníka a pošta zafungovala. S riskem jsme jej aplikovali následovně. Celou zahradu jsme opravdu řádně několik dní před tím zalévali. Hlístice jsme rozmíchali v "kýblu" a "násadu" jsme nalili do nádrže asi 1200l, kterou používáme na zalévání. Tímto homeopatickým roztokem jsme prolili zahradu přímo hadicí přez čerpadlo a poté pokračovali ještě tři dny v intenzivním zalévání. Nyní již opět zaléváme podle potřeby. Výsledek: Všechno roste, škody na rostlinách žádné, po týdnu nepotkám slimáka a když, tak jej nechám, protože možná nese kamarádům čerstvé hlístice. Je to neuvěřitelné, po letošní invazi. Co je ovšem ještě neuvěřitelnější je fakt, ža násada byla na 100m2 a ošetřili jsme zahradu dobře 500m2. Myslím, že hlavní je opravdu voda, voda, voda. PS: zašínám mít strach, kde seženu další slimáky, aby naše hlístice nepochcípaly hladem. PL

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6578) - 147.108 (?), 20.6.2010 8:30

Mě vychází cena Mesurolu ve velkém balení asi 300 Kč/kg. Ferramol jsem koupil za 200/kg. Jinak si návnadu míchám sám z otrub a metaldehydu. Ta se dá použít ale jen ve skleníku, kde ji sypu do položených kelímků a opatrně zalévám.

tomast - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (572) - 6.102 (?), 20.6.2010 10:21

chcete říct, že mícháte otruby a pevný líh??

měl jsem za to, že komerční Vanish obsdahuje ještě nějaký atraktant, na který jdou slimáci jako diví...

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6578) - 147.108 (?), 20.6.2010 13:07

Ano. Asi obsahuje, ale tohle stačí. Jen to musí být v suchu a nemá to odpuzovadla psů a koček.

host - 49.39 (?), 12.7.2010 15:15

Jen chci upozornit na to, že v příspěvcích výše jsou nepřehledně smíchány (smíšeny?) dva problémy:

1. Brouci lalokonosci, kteří ožírají listy rhododendronů a dalších rostlin.

2. Slimáci.

Ano, proti oběma škůdcům se používají parazitické hlístice. Ale proti každému škůdci úplně jiný druh!!!

Jsou tedy: A. hlístice na lalokonosce a B. hlístice na slimáky. Pokud kolegyně použila stejné hlístice na slimáky ve skleníku a nebyla spokojena s výsledkem, třeba použila nesprávný druh.

Já jsem s hlísticemi obou druhů byl vždy plně spokojen; fungovaly tak, jak měly.

Josef.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024