Mšice

lea. - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (459) - 120.236 (?)
6.7.2010 22:12

Já mám mšice i na rhododenr, postříkány a jsou tam furt. ach jo

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

lea. - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (459) - 120.236 (?), 6.7.2010 22:12

Já mám mšice i na rhododenr, postříkány a jsou tam furt. ach jo

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 155.12 (?), 6.7.2010 22:29
Bílé mšice mívám na kedlubnách a jiných košťálech. Proti mšicím na paprikách Pirimor NEZABRAL!, vyřešil to Karate. Mirek

host - 182.202 (?), 6.7.2010 22:19

Jenom nestříkejte jakým koliv přípravkem každých deset dnů. To by jste se mšic nezbavili nikdy. Protože každý hmyz si udělá na používání stejného pesticidu obrannou imunitu. Tzn. střídat přípravky! S těmi mravenci mají kolegové pravdu. Chemické přípravky na mšice používám, kterými provádím chem. ochranu v lesnictví proti dřevokaznému hmyzu. Běžně v obchodech je nekoupíte. Jako např. Vaztak 10 sc, Furry 10 eg aj. Postříkám mšice motorovým rosičem, který mšice zahubí i ve spodu listu. Postřik zabírá okamžitě. Přípravky působí jako dotykové a požerové jedy, ale jedy to nejsou. Křížené hnáty s lebkou na etiketě nemají a se včelami se snáší. Roman

host - 190.254 (?), 6.7.2010 22:29

Mně na mšice zatím velice spolehlivě působí přípravek Fast. Letos jsou ty potvory snad všude. Je však pravda, že postřiky také střídám.

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6578) - 70.100 (?), 7.7.2010 9:00

Tato Vaše rada je akorát pro kočku. Radíte prostředky komerčně nedostupné, nebo v tak velkých baleních, že jejich nákup v podstatě není možný. Po Mirka: proti mšicím na paprikách Pirimor nezabírá, psal to tu opakovaně Bred_ik. Je nutné použít "totální" insekticid, např. Mospilan.

host - 253.29 (?), 22.7.2010 13:36

Já nejdřív mšice na paprikách ve skleníku likvidovala mechanicky. Ale ty potvory byly rychlejší než já. Každý list jem prohlížela každý den. Pak jsem byla dva dny pryč a nepřejte si vidět ty jejich kolonie. Každé sluníčko, které jsem našla na zahradě jsem odnesla do skleníku. Nepomohla ani chemie. A tak jsem papriky postříkala naředěným lihem. 1 litr vody a 1/4 litru denat. lihu. Je to už hodně dávno, ale tento recept jsem četla v nějakém časopise. Je to snad jediný prostředek, který na ty zelené potvory platí. Je to již víc jak 6 tádnů, ale od té doby žádná mšice. Má to ještě jeden efekt. Papriky kvetou hodně dlouho a plody sklízím ještě v lstopadu. Škoda, že jsem tento prostředek nevyzkoušela na švestkách. Za 15 let co tu mám tzv. pološvestky jsem je mšicema neměla nikdy obalené. A letos? Děs: stromy jsou nevzhledné, plody malé a opadávají vč. listů. A musím říct, že mravence jsem po stromech lézt neviděla, ani nikde na větvích. Takže jsme letos poprve bez švestek. Jitka

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz