Mravenci, mravenci a zase mravenci

host - 175.5 (?)
4.6.2011 20:07
Právě jsem našel další usychající maliník, a uvnitř zduřelého stonku žijí mravenci. Zduřelé jsou i další stonky dosud zelených rostlin, ale u kořenů jsou také mravenci. Prosím o radu, jsou-li mravenci příčinou, nebo jen hospodaří na něčem vážnějším.Hned dostanou výluh z kopřiv, a v pondělí něco koupím, možná ale bude pozdě. Děkuji, m.v.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5588) - 133.163 (?), 27.5.2011 12:52
Zdravím Vás Wimpi, já mám letos mšice i na jahodách (to zatím ještě nikdy nebylo) a samozřejmě ta banda mravenčí následuje. PS. Jak to vypadá u Vás se srážkama.

Wimpi - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2112) - 44.75 (?), 27.5.2011 15:12

Opětuji Váš pozdrav pane Mirku! Pršelo skoro celou noc a ještě chvilku dopoledne. Ale vzhledem k předešlému suchu se to rychle vsáklo. Byl to kýženě očekávaný déšť. PS k mravencům : Chemstop už nemažu přímo na kmeny stromů, ale nejprve kmen dokola ovinu pásem tenkého molitanu (15 mm) a ten převinu buď strečovou fóliií a nebo plastovou lepicí páskou. Lepidlo se maže až na tu vnější hladkou plochu. Mravenci pod molitanem neprolezou, případné veliké nerovnosti a rozpraskání kůry je možno předem vytmelit třeba voskem. Je lepší, když je barva obvazu spíše nevýrazná a neutrální, protože to tolik neláká k usednutí mouchy a létající hmyz a také to není vizuálně tak nápadné. Prý se takové elastické bandáže v pásech už i dají koupit hotové v obchodě, tvrdil soused. Ty podomácku vyrobené ale určitě budou mít lepší lepivost, protože Chemstop je pop bezkonkurenční.

iguka - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (96) - 104.32 (?), 27.5.2011 19:26

ve skleníku máme vždy každým rokem mravence, stačí je zalít párkrát smradlavkou (výluh z kopřiv) a jsou pryč.

host - 175.5 (?), 4.6.2011 20:07
Právě jsem našel další usychající maliník, a uvnitř zduřelého stonku žijí mravenci. Zduřelé jsou i další stonky dosud zelených rostlin, ale u kořenů jsou také mravenci. Prosím o radu, jsou-li mravenci příčinou, nebo jen hospodaří na něčem vážnějším.Hned dostanou výluh z kopřiv, a v pondělí něco koupím, možná ale bude pozdě. Děkuji, m.v.

host - 214.5 (?), 8.6.2011 19:47

Bude to jinak, v další uschlé rostlině jsem našel housenku. V předešlém případě ji asi sežrali mravenci. Nalézám na internetu... nesytka maliníková, vylámat a zničit postižené rostliny. No nazdar. S pozdravem m.v.

host - 82.249 (?), 29.6.2013 14:46

Mezi mravenci se objevili i noví, a ti jsou obrovští, černí a mají až 1,5 cm. Letos se nám objevili i na severu Čech, je jich poměrně hodně a nemám z nich dobrý pocit. Ví někdo co je to za mravence??

Daník - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (789) - 73.186 (?), 2.7.2013 22:50

zkusil bych napalm, ten je účinnější ;-)

host - 176.161 (?), 27.5.2011 20:54

ted jsem si vzpomnel.- mravence likviduje vařící voda- svařte si kýbl vařící vody a chstněte to na mravence.. prej se ihned uvaří... nezkoušel jsem to, ale kolega tvrdil, že to funguje nastopro..

iguka - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (96) - 104.32 (?), 27.5.2011 21:19

ano, vařící voda funguje, ale problém je, když jsou mravenci mezi rostlinami, to je těžko budete oblévat vřelou vodou, zasáhly by se i rostliny.

host - 124.148 (?), 11.6.2011 21:01

lidi butme rádi za mravence v americe jsem vyděl termity a to bylo dost vostrý sežerou i plast.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz