Molica - skodca na kaleraboch, kapuste a rajcinach ako ucinne proti nej?
|
|
|
|
|
|
|
|
solide - Stříbrný Zahrádkář (415) - 229.74 (?), 20.6.2012 11:54, zobrazeno: 56791x
ahoj zacali sa mi vo velkom objavovat na kaleraboch, kapuste molica sklenikova /male biele musky/ ked som to postriekal najprv Mospilanom, asi o 2 dni Actarou molica sa na chvilu stiahla na druhy den sa vsak objavila a objavili sa aj male ciere musky s kridelkami a aj na rajcinach. Nasledne som to postriekal Actarou, efekt vsak stale ten isty, vydrzi to jeeden den a potom zasa. Neporadi niekto co dalej? Mam zasa striekat Mospilanom? Bojim sa aby som neotravil rastliny. Vsimol som si ze niektore rajciny sa mierne pokrutili ostatne su v poriadku ale nielen listy ale cele rastliny. Neuschli ale sa pokrutili Neviem cim to je ci to je ze to pestujem so Symbivitom /mykorizne huby/?. Striekal som celoplosne vzdy vecer alebo rano takze slnko to nemohlo byt. Som vsak z tych molic uplne hotovy akokeby na nich uz nic nazaberalo. Cital som ze najlepsi na nich bol Applaud ktory postihoval aj vajicka aj dospele ten sa vsak uz nedovaza. Co by ste radili, ako to zlikvidovat, cim a ako casto striekat? Skusal som aj roztok s postruhanym mydlom a olejom, chvili to zabralo ale potom zasa sa objavili. Mam este Calypso, BI58, Mospilan a Actaru. vsade tam uvadzaju aj Molicu ale zda sa mi ze to nezabera. Ake su vase, najlepsie skusenosti v boji proti molici? Pisu ze Actara je systemovy prostriedok ktory sa dostane do rastlin a skodcovia po sati stavy hynu, nemam vsak ten dojem. Som z toho zufaly a neviem ako dalej pokracovat.Chcel by som sa skodcu zbavit a nerad by som mal zeleninu plnu insekticidneho jedu
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 224.65 (?), 20.6.2012 19:46
Moje kapusty větrají na 100% 24 h denně - jsou na volném záhoně a před chvílí jsem na nich také našla molice. Právě hledám jak s nimi zatočit. Beruna
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jamieee - Zlatý Zahrádkář (622) - 167.53 (?), 21.6.2012 23:29
Negativní zkušenosti na Biool? Prosím napište více.
Já mohu JEN chválit, zatím vždy jednorázově Biool zlikvidoval na 100% zasáhnuté mšice i svilušky a to na rúzných plodinách v různé prostředí.
Nicméně za dva dny tam samozřejmě pomaličku potvory nalítávaly znovu, nemá to delši působení než jen to "dotykové".
Ale zase tím můžete za pár dní stříkat znovu
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3300) - 5.149 (?), 22.6.2012 21:25
Pane Walter nějak jsem zapoměl Vám napsat, že Molice skleníková u nás přezimuje pouze ve skleníku. Takže se není co divit, že teď za příhodných podmínek (letní počasí) se vydala hledat další rostliny mimo skleník, kde se namnožila. Jak s tím, opravdu nevím, ale chtělo by to udělat nějaké opatření na podzim ev. v zimě aby nepřezimovala(nevím, třeba prolít zeminu aby zamrzla?).
Mr Big
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|