komáří larvy - likvidace
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 164.161 (?), 6.7.2008 12:26
mohl by nekdo poradi jak zlikvidovat komáří larvy v jezírku
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 64.231 (?), 22.12.2008 22:59
Také dávám do nádob na zálivkovou vodu rybky-závojnatky. Brzy larvy sežerou. V zimě je mám v plastovém sudu při 3-10 st.
Mimmo
|
|
|
|
|
|
|
host - 42.246 (?), 23.8.2017 22:26
Ty malé pazgřivé potvory, se nezeptaly, jestli můžou žít ve tmě.Prostě tam žijí, a úspěšně se množí. Havran
|
|
|
|
|
|
|
host - 227.165 (?), 4.7.2019 12:59
...dovolím si vstoupit do hovoru - "ve tmě komáří larvy nejsou... atd" bohužel není pravda. Moc se jim v ZAKRYTÉ žumpě líbí a jakmíle jsou dva týdny teploty okolo 30°C, začnou "nadzvedávat" kryt žumpy a každou, i tou nejmenší škvírkou lezou ven.
Nechal jsem celé léto kryt neprodyšně uzavřený igelitem po okrajích zatíženým, aby nic neuniklo. Na podzim ležely pod igelitem a na hladině miliony mrtvých komárů - říkal jsem si - bude klid. Houby - další léto zase "zvedali" kryt. Nalil jsem 20 l (!) jedlého oleje na hladinu (3x6m) - jeden rok klid a pak znova. Teď, jakmile se objeví první komár, naleju do žumpy 1l benzínu, abych vyhubil to, co už je vylíhnuté, ovšem trvalá pomoc to není - už to trvá 3 roky. P.S. nesmí se v okolí kouřit...
|
|
|
|
|
|
|
host - 185.138 (?), 4.7.2019 14:29
U vás ale žijí i na těch vlhkých prknech, nepotřebují výslovně vodu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 0.177 (?), 9.8.2021 5:32
Mam uplne stejny problem u jimky za cistickou, kazdy rok se vraci invaze a je to pomerne nemozne zastavit. Benzinu se bojim a voda je pak asi take kontaminovana pr zalivku. Nenajde se nekdo, kdo zna reseni?
|
|
|
|
|
|
|
host - 227.165 (?), 10.9.2024 14:42
...a ve tmě komáří larvy nejsou. Obyčejný septik je ale pro komáří larvy přece jen příliš špinavý,... Musím tento pohled opravit: komáři v (alespoň tedy mojí) zakryté žumpě, ve tmě, špíně a smradu si přímo lebedí a 2x až 3x za rok - podle teploty - se vyrojí. Řešení jsem zatím nenašel, jen vždycky když se vyrojí (začnou prolézat okolo krytu žumpy) jim trychtýřkem naleju cca 1/2 litru benzínu a právě vyklubanou generaci zahubím. Plavou jich pak na hladině tisíce. To ovšem nezabrání dalšímu rojení za 2-3 měsíce. Zkoušel jsem jedlý olej, (10l na hladinu 2,5 x 3m), všelijaké pilulky a návody a nic - žijou dál. Psal také někdo někde, že se samička musí napít krve, aby mohla pokračovat v zachování rodu - krev netřeba, stačí H... a. Má někdo nějakou další radu? Děkuji.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|