kočka na zahradě

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6578) - 9.135 (?)
8.4.2018 21:17

Máte pravdu paní K.  a jednu větu předkolega. Na chalupě k nám chodí - nevíme čí jsou - kočka a kocour. Drze nás využívají, kočka řve jak protržená a kocour se líše, až dostanou kapsičku. Nejednu. Když je křeslo v kuchyni volné, kocour se tam nasáčkuje a je tam celou dobu. Když jsem v křesle já, vleze si na mně a ustele si mi na břiše. Jsme vcelku rádi, že tam jsou, přece jen myší ubylo. Zatím u nás nic nerozvrátili.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 220.182 (?), 26.3.2012 0:06

Existuje odpuzovač koček ve spreji, nebo tam vysypte balíček mletého pepře - příště už tam nepůjde.

host - 218.243 (?), 26.3.2012 7:02

Jo ale co dělat pokud máme i malého pejska, který není na zahradě pořád, to se přípravky s pepřem atd. co lidi píšou používat nedají.

Majitelé koček si neuvědomují další věc, většina z nich své kočky neočkuje a neodčervuje, máme malé dítě a kočky serou do pískoviště, a dítě to má po ních chytat do ruk? Navíc pokud nejsou odčervené larvy škrkavek atd. vydrží extrémní teploty jak plusové tak mínusové dítěti a zvířatů stačí pouze čichnout k bobku a dýchacíma cestama se dostanou larvy do těla a co potom? To už majitele koček nenapadne. Za psa se musí platit poplatky a proč, že je lidi vodí na vodítku a bobky po nich sbírají?a co majitelé koček co dělají jen škodu a bordel? neplatí nic!!přitom za kočky by se mělo platit když po nich nikdy nikdo nic neuklízí...

host - 143.17 (?), 26.3.2012 8:18

Toulání koček nezabráníte, ani tomu, aby nenavštěvovali zrovna vaši zahradu. Proto si přikrývejte pískoviště - to je ten nejjednodušší recept. A žádnou larvu, ale vajíčko škrkavky musí dítě pozřít - ne vdechnout! Dítě neochráníte před tisíci jiných hnusných chorob, tak to zbytečně nedramatizujtewink

Bobřík - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (358) - 175.130 (?), 26.3.2012 20:45

Dobrý večer. Kočky na pískovišti to je problém, ale dá se docela dobře vyřešit. Jakmile se kočka při blíží k pískovišti /nejlépe je když ji načapáte/  řádně ji postříkejte zahradní hadicí. K nám chodí na zahradu lovit několik koček a opečovává je sousedův kocour. Všechny bez rozdílu dostanou řádnou sprchu a pískovišti se obloukem vyhýbají. Vytvořený návyk je třeba s příchodem jara oživit! Zdeněk

Mr.Fazole - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (116) - 20.246 (?), 15.7.2013 14:35

Mám zahradu sousedící s polem. Je-li osazeno obilím, na podzim při orbě se zvedne šedá vlna a hurá do zahrad. Mám kastrovaného kocoura, očkovaného atd, sousedi ho zatím snáší. 3- 4 ulovené myši denně odklízím ze dvorku. Měním je s ním za kočičí konzervy, ty mu chutnají více. Že někdy lapne mladého ptáka? Na zahradách hnízdí převážně straky a sojky, Ty vytlačily drobné ptactvo.

K té hygieně. Četl jsem před pár lety článek o rodičích, kteří v zájmu toho nejlepšího pro své dítě vytvořili téměř sterilní prostředí, několikrát denně vytírali plovoucí podlahu savem. Téměř chudáka dítě zlikvidovali.

host - 151.186 (?), 27.3.2018 2:07

Kočka domácí jako taková neexistuje - vyšlechtil to člověk, je to forma domácího mazlíka jako kterékoliv jiného, takže ať se o něj ten kdo tu kočku má patřičně strará a nežere to ptáky atd., když to má granule a nevím co ještě za drahé peníze... nemám rád kočky

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6578) - 9.135 (?), 27.3.2018 8:28

Pět roků starý vlákno. Stejně jako neexistuje vepř, tur, králík, slepice... Božíčku. O zvířatech víte asi jen z dětských knížek. Ptáky bude kočka žrát pořád, je to masožravý predátor. Záleží jen jak daleko blízko se k nim dostane. Ale zkuste jí dát nějaký PŠM, možná se změní a začne se pást. V SSSR v 50 letech rozdojovali kozla a povedlo se jim to.

host - 97.186 (?), 8.4.2018 18:13
Dobrý den, pět let staré vlákno a stále aktuální. Jako někteří předcházející diskutéři se přikláním k názoru, že je třeba problém toulavé kočky řešit s jejím majitelem. Není-li ho, pak s myslivcem (zahradu lze za určitých podmínek prohlásit za součást honebního revíru). Pokud máte dost času, tak připadá v úvahu vrhací síť - jediný pro laika legální způsob odchytu - nalákáte kočku na šantu kočičí, nebo masové konzervy a pak odvezete. Pozor, vypouštění zvířat do volné přírody je přestupkem. Krmené "toulavé" kočky ovšem nechytnete na jídlo, protože si na Vaši zahradu jdou pouze ulevit. Kočky jsou svým charakterem zvířetem, který člověka pouze využívá (neexistuje něco jako psí láska až za hrob) a jsou v důsledku příčinou rozvratu partnerských vztahů a i důvodem vážných nemocí novorozených dětí (např. toxoplazmóza).

konvalinka - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1285) - 240.228 (?), 8.4.2018 20:44

Prosím vás, co to melete? Jakého rozvratu partnerských vztahů je kočka příčinou? Top by mne fakt zajímalocheeky Pokud má kočka majitele, není to kočka toulavá. Nevím jak ve městech, tam nežiju, ale tady na vesnici už nic takového, jako toulavé kočky není. Každá kočka má svého majitele, který se o ni více, či méně stará, nebo se o ni starají sousedé. Mám kočky také v zahradě a pokud náhodou vyjdou ven, jsou na širých polích, kde kdyby si i náhodou ulevili, nebude to nikomu vadit. Když to vemu z pohledu kočky žijící v husté zástavbě... kam taková kočka má chodit na WC? Já přesto, že mám kočky tak, jak jsem psala, jsem jim zbudovala pískoviště, kam jsem je učila na záchopd. Přesto jdou nakonec raději někam do kytek, stejně si vyberou místo, kde je třeba sucho-vlhko, co jim prostě vyhovuje nejlíp.

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6578) - 9.135 (?), 8.4.2018 21:17

Máte pravdu paní K.  a jednu větu předkolega. Na chalupě k nám chodí - nevíme čí jsou - kočka a kocour. Drze nás využívají, kočka řve jak protržená a kocour se líše, až dostanou kapsičku. Nejednu. Když je křeslo v kuchyni volné, kocour se tam nasáčkuje a je tam celou dobu. Když jsem v křesle já, vleze si na mně a ustele si mi na břiše. Jsme vcelku rádi, že tam jsou, přece jen myší ubylo. Zatím u nás nic nerozvrátili.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu9.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz