kočka na zahradě



                     
host - 185.138 (?) 
30.1.2010 11:16

Kdyby majitelé koček obětovali co tři měsíce těch pár pětek za Drontal nebo jiný přípravek, radši koupit místo konzervy granule a kočky přeléčit, než kočka s parazity. Odpůrci koček v zástavbě mají pravdu, je zakočkováno opravdu dost. Přitom kastrace kočky stojí mimo Prahu 800,-, to snad není tolik a má člověk pokoj.

A pro milovníky záhonků - skutečně nejlepší je voda. Ať už sprcha, nebo zalité záhonky, obojí je pro kočku nepříjemné. Naopak hromádka písku, suchý popel, nebo podobné je nasměruje mimo záhonky. Těžko předěláte sousedy, nebo kočky. Zkuste začít u sebe, je to nejsnazší.

  
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
Oxalistriangularis - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (578) - 121.244 (?), 30.1.2010 13:15

Mám začít u sebe? Asi jste nečetl pozorně, já už mám problém s cizími kočkami vyřešen .

Promiňte, ale podle vaší rady na sprchování záhonků k milovníkům záhonků asi nepatříte? Jestli ano, tak by bylo zajímavé napsat podrobněji, jak to s tou sprchou dělat? Neumím si totiž představit realizaci vaší rady v praxi, kdy by ve všech zahrádkách v zemi 24 hodin tryskaly springlery načasované tak, aby nikde neoschla zem. Ta představa je úžasná, ale zatím patří do kategorie sci-fi. Kyprý záhonek by totiž nesměl podle vaší rady nikdy oschnout, aby byl před cizími kočkami uchráněn. A toto sprchování by nesmělo být ukončeno do doby, než by se z rostlinek staly statné rostliny, schopné odolat kočičímu vyhrabování a zahrabování půdy při jejich aktu úklidu svých exkrementů.

Hromádka písku, nebo suchý popel by asi kočky nasměrovat mimo záhonky mohly. Kolik takových záchůdků pro cizí kočky ve formě hromádek na svém teritoriu cca 3000m2 byste mi jako optimální navrhoval? Otázkou také je, zda by je cizí kočky byly ochotné hledat v případě, že by jich bylo málo a když se jim nakypřené záhony při jejich potulkách přímo nabízí? Ovšem kdybyste někdy pracoval k kyprými záhonky, asi byste pochopil, proč je kočky upřednostňují.  

Pokud jde o váš názor na základní péči o kočky, v tom máte dozajista pravdu.

                     
Chemický Alí - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1247) - 4.78 (?), 30.1.2010 18:49

Vlákno nemá přehlednou strukturu - pokud jste reagovala na můj příspěvek, prosím čtěte dál. Děkuji .

Ale četl, a skutečně jsem si nedovolil Vám říkat co máte dělat, jen jsem glosoval situaci, která by platila, pokud by přece jen přetrvávaly obavy ze škrkavek, či obavy o zaškrkavkování   pejska.Ale vy jste správný majitel pejska který o něj pečuje - tak to jsem nosil sovy do Atén:-))

Postřikovač není scifi, v zámoří jdou takové věci koupit i hotové, v českých podmínkách  postačuje spínat elektromagnetický ventil pyrosenzorem - pohybovým spínačem. Jistě znáte spínače světel, ke kterým se jen přiblížíte a ony se rozsvítí. TAk ty obsahují právě zmíněné pohybové čidlo, to jde samozřejmě levně koupit i samotné.

Jediný problém je cena elektromagnetického ventilu - nejrychlejší je vzít libovolný elektromagnetický ventil pro závlahové systémy (běhají na bezpečné napětí 12, nebo 24V) a ten spouštět již zmíněným pohybovým spínačem. jediné, co je nepříjemné je cena - ta bude u nás v Čechách okolo 1600-2000Kč (v USA e-shopech něco okolo poloviny), průmyslové elektromagnetické ventily, třebaže jsou preciznější než závlahové jsou paradoxně levnější a pro účely zmíněného plašiče zvířat by vyšel například ventil řady ventil EV 220A 24V DC/krytí IP65/ na částku okolo 1000Kč. Člověk tedy nemusí mít stále mokré záhony. To, že by záhon neměl nikdy oschnout jsem opravdu nepsal já:-)))

                     
host - 96.2 (?), 31.1.2010 0:35

kočkám vadí to, že je to sprchne, leknou se, kdyby se jim nechtělo čůrat do vlhka, co budou dělat když se jim chce a prší?

                     
Oxalistriangularis - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (578) - 79.141 (?), 31.1.2010 9:57

Dobrý den pane Alí, nereagovala jsem na Váš příspěvek, Vám jsem naopak poděkovala za doplnění a také jsem ho kladně ohodnotila .

Moje reakce byla polemikou na příspěvek hosta 185.138, který mě nabádá, abych začala u sebe, ač si teď nějak nejsem jistá, zda vůbec jeho příspěvek patřil mě, nebo ne.

Váš popis elektromagnetického ventilu co by plašiče zvířat je inspirující. Jakou rozlohu dokáže jeden ventil obsloužit? Bylo by pro mě zajímavé vědět, kolik bych jich musela instalovat na rozlohu zmíněných 3000m2. Ale to jen čistě teoreticky. Také by muselo existovat nějaké centrální, nebo dělené vypínání, pokud by člověk během dne při práci na zahradě nemínil být permanentně sprchován díky pohybovému čidlu . V době výsevů nebývá ještě takové teplo na celodenní sprchování. Ale jak říkám, můj labrador si teď už své teritorium hlídá velmi dobře a tak mám problém s cizími kočkami na zahradě vyřešen.

                     
zanpets - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (395) - 39.231 (?), 31.1.2010 11:05
ja zde take vlozim prispevek, kdysik jsme meli hodne krav a jinych zvirat, tak jsme meli i dostatek mysi a kocek jsem napocitala az 30 vzdy na vecer na veceri..jen par bylo nasich zbytek od sousedu..protoze meli kde lovit mysicky a meli vzdy nalite cerstve plnotucne kravske mléko a spostu rohlicku, tak se naucili pravidelne k nam chodit, protoze jsme je nevychaneli... my jsme to brali tak, ze nam chytaj mysi a je jim asi u nas lepe nez u jinych a tak se nam i zabydlovali na to, ze jsme je videli casteji u nas na dvorku pred barakem i na terase..a rika se ze kocka si neda poroucet a majitele nema rada jako pes spise je treba tam kde se ji libi... no tak kocky a kocourkove dostali jmena svych majitelu myslim ty sousedy... meli jsme tam i kocku od souseda zleho, co kdyby mel nasi kocku na zahrade tak by ji urcite strilel jako obvykle to dela se vsim... a stim okopavanym zahonkem je to pravda... kocka ma rada cerstvou hlinu kde muze si lehce pohrabat... ja jsem to vyresila tak, ze jsem dala kockam kopec pisku a pro dite mam piskoviste to zaviraci, ale jak zde nekdo psal na sidlistich zaviraci piskoviste nevidela...
                     
panidana. - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (149) - 96.2 (?), 31.1.2010 11:39

Ten postřikovač je dobrý nápad, mám moje kočky ráda, ale taky mi vadí když mi dělaj do záhonku. Když jsem na zahrádce, mám po ruce ruční tlakovací postřikovač, ten má velký dostřel a když vidím, že se kočka chystá, dostane dávku. Ale když tam nejsem tak to klidně udělají a to mají k dispozici hromadu písku...

                     
jirilan - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (802) - 38.17 (?), 31.1.2010 12:10

Kočky mám rád. Myslím, že i jejich majitelé by je měli trochu vychovávat, snažit se potlačovat jejich přirozenost, vždyť je to nakonec kočka domácí.  Kočky, které lezou po stromech, vylupují hnízda, chytají ptáčky, nemám rád.  Je to zase trochu o lidech. Jaký chovatel, taková kočka.

Bez názvu
Bez názvu
                     
zanpets - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (395) - 39.231 (?), 31.1.2010 12:19
kocku jde naucit na pisek delat svou potrebu, ale jeji prirozenost jim nikdo nevezme... kocky jsou falesne a kdyz vidite kocku se mazlit s clovekem tak ta laska neni tak verna, ale spise se kocka snazi vymazlit dobrutku a pes ktery ma rad sveho pana se k nemu tuli bez naroku na neco dobreho----- to uz tak chodi... kdyz se kocce neco nebo nekde zalibi tak stim nic neudelate, to fakt na to asi jsou ty veci, co delaji ti druzi strili a mlati kocky z pozemku... proc nezkusit ji zavolat a nachystat ji na urcite misto neco dobreho a ona zjisti ze tam nemate nic v zahonku... proste ji dat kousky salamu a vedle prokyprit pudu a ma kocka mistecko... v zahonku si nic nenahrabe jak na tom svem mistecku...
                     
m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5584) - 155.12 (?), 31.1.2010 12:28

Kočku máme (já je nemusím) ale problémy byly vždy jen s cizími. Naše je od malička naučena na bedýnku, je vykastrovaná a na noc ven nechodí. Je jí 8 let a převážně se zdržuje doma. Na zahradě kálí jen cizí kočky; naše doletí domů a valí do své bedýnky. Je to o výchově a o starosti o zvířata. Není to jen o tom otevřít dveře a "běž ven". Co se týče nekontrolovatelného pohybu koček, psů a pod., tak tam bych byl nekompromisní.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Hydroizolace bazénu29.7.2024
Hydroizolace bazénu28.7.2024
Zvukovy signalizator naplnenia sudu28.7.2024
Farba na lazúru?25.7.2024
Farba na lazúru?23.7.2024
BETONOVÁ DESKA21.7.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika