Jak zničit včelí hnízda

galloway pippin - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1408) - 179.38 (?)
26.2.2014 15:07

Že mě se ta slivovice objeví i ve vzdáleně příbuzném tématu... musím si na to více dávat pozor!!!Někde jsem četl, že solení potravin je rozhodně méně přitěžující našemu organismu, než je přidávání cukru -tedy cukr škodí více.Já jsem začal používat k mlsání místo řepného cukru v cukrovinkách raději med(mám ho připravený v misce u PC),a sušené švestky.

Pokud jde o opylování květů včelami, tak mohu říci, že když kvetou například třešně, je většinou deštivo, a včely v korunách stromů nejsou vidět, nebo jen málo v příhodné dny, přesto se nadpoloviční množství květů opýlí, a úroda nějaká je.

Květy třešní mají tu smůlu, že většinou visí dolů.1)navštíví je tedy méně opylovačů.2)méně se opýlí deštěm, větrem.3)pyl je setřepáván dolů.

I když se to neuvádí, myslím si, že se některé hmyzosnubné květenství opyluje větrem.Na jaře v době všelikého kvetení poletuje pyl v povětří, když po takovém slunečném dnu přijde deštík, nacházím žlutě zbarvené okraje kaluží, nebo žlutě zašpiněná okna.Nejlépe je pyl vidět na střešním okně.Takže moje rezimé je takové-hmyzosnubné květy, které včelstvo,ani jiní opylovači nenavštíví, a opýlením naroste úroda, například třešní,-byly opýlené povětrnostními podmínkami.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 122.179 (?), 29.6.2009 15:09

Bílý kouř z komína na všechny strany a žádné včelíny nevidím.Ty má někde mimo intravilán. AB

host - 30.67 (?), 29.6.2009 17:14
Tak v tom případě zřejmě pálí staré voštiny (zbytky pláství po vytavení vosku).

host - 122.179 (?), 29.6.2009 18:12

V tom případě ale pochybuji, že by bílým dýmem některého ze sousedů uklidnil. Trvá to už týden.  AB

host - 78.166 (?), 30.5.2010 12:58
my ich máme strasne vela v komine nemozeme sa ich zbavit a vy hovorite ze je malo vciel??

host - 127.251 (?), 13.5.2008 7:18
Asi to budou čmeláci. V tel.novinách na Nově dávali zajímavý tip, jak ovocnáři někde v Čechách řeší rapidní úbytek včel dovozem čmeláků ze Slovenska v přenosných asi papír. krabicích.Jen nevím odkud a cenu.

galloway pippin - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1408) - 179.38 (?), 26.2.2014 12:58

Prihovoril bi som sa za báječný,a v tomto případě neotřelý nápad -chraňte včely, a to v době, kdy slyším, a čtu návody, rady-"jak se zbavit včel na zahrádce!!!

motto:
„Pokud by zmizely na zemi včely, zbývají lidem jen čtyři roky života", prohlásil Albert Einstein o tomto hmyzu, zjednodušeně označovaném jen jako producent medu.Úloha včel na naší planetě však v žádném případě nespočívá v produkci medu, namlsání pro vyšší savce, ale v opylování milionů květů na ovocných stromech, zeleninových zahradách, na loukách, polích a lesích.„Bez včel by nebylo opýlení, žádných rostlin, žádných zvířat, žádných lidí", vyjadřuje zcela prostě Einsteinův „včelí vzorec".

V roce 1973 požádal kongres USA univerzitu v Tasconu ve státě Texas o vyčíslení hodnoty, kterou přináší včely opylovací činností pro přírodu. Pracovníci univerzity provedli poměrně rozsáhlé výzkumy a jejich závěry byly překvapující. Prokázali, že hodnota opylovací činnosti je 143 krát vyšší, než je hodnota všech včelích produktů vyprodukovaných včelami dohromady. Pokud bychom tyto závěry převedli do našich podmínek, dalo by se říci, že hodnota naších včel je asi 40 000KČ.na každé včelstvo.

Neznám žáden jiný obor lidské činnosti, který přírodě mnohem více přináší, než z ní odebírá, a to co odebírá by jinak přišlo nazmar.

Včela dokáže doletět do vzdálenosti několika kilometrů, ale pokud najde snůšku v blízkosti úlu, daleko nelétá. Včela donáší nektar v tzv. medném váčku, kdy pojme 57,7 mm3, nebo 0, 069 g nektaru. K donášce jednoho kg nektaru je potřeba asi 14500 náplní medného váčku. Z 3 kg nektaru vznikne po zpracování 1 kg medu, takže na získání jednoho kg medu potřebuje včela 45000 náplní medného váčku.

Včely a zdraví
O významu medu pro lidské zdraví asi není potřeba dlouze psát. Ani nejlepší nektar zdaleka ještě není medem. Nejdíve jej
musí ve včelstvu zpracovat velký počet„chemiků".Musí nektar zahustit, promísit sekretem žláz, a přepracovat v med. Včely sami určují, kdy se dosáhne správného složení a kdy uzavřou buňky s medem voskovým víčkem. Nám všem je tato čaruplná vlastnost medu známá ve zdravých a nemocných dnech života.Medem lze léčit malá poranění, popáleniny, posiluje činnost srdce, jater, žaludku, ledvin, močového ústrojí a celkově dodává energii při náročných výkonech. Je třeba zvážit nadměrné požívání řepného cukru, který má značný podíl viny na tzv. civilizačních chorobách. Naproti tomu med svým obsahem jednoduchých cukrů nezatěžuje organismus, a zejména je vhodný ke slazení pokrmů u dětí a starších lidí.

Podle zkušeností zahraničních autorů, především švédských, polských, ruských vědců je jedním z mála přírodních produktů pozitivně ovlivňujícím u mužů problémy s prostatou, kladně působí na psychiku, posiluje imunitu, vyrovnává krevní tlak a je zdrojem vitamínů a bílkovin.Včelí žihadla jsou odpradávna používána pro léčení neinfekčních revmatických onemocnění. Včelí mateří kašička je také jedním z posilujících potravinových doplňků.

Nechci těmito frázemi snižovat vysokou užitečnost včelařů, a jejích včelstev, a naopak jim tři krát zvolám vivat, a nazdraví, ptotože se tento včelí produkt vzácně dobře kombinuje s domácí slivovicí-léčivými produkty na zimu.Vážení přátelé..."já kdybych měl ty úly kam dát, včely bych si pořídil, nedbaje na pár těch "uloupených"žihadel.

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 92.38 (?), 26.2.2014 14:17

Jako včelařící sadař (netroufám se nazvati se včelařem) nemám důvod zpochybňovat přínos včel. Přesto mi nikdo nevysvětlí, jak je možné, že poté, co v širokém okolí jsme museli všichni spálit svá včelstva kvůli moru, byla loni tak velká nadúroda, jako ještě nikdy. Jistě podepsal se na tom předešlý kalanmitní mrazový rok 2012, takže všechny stromy byly při síle. Ale nebýt opylovačů, nebylo by to moc platné. A medonosné včely to rozhodně nebyly. Ostataně příroda včetně hmyzosnubných rostlin vesele fungovala dávno před érou chovu včel.
    O biologických účincích medu a ostatních včelích produktů (rouskovaný pyl, mateří látka, mateří kašička, vosk, propolis) jsem sám přednášel na konferenci o menopauze v Ostravě roku 1999.  Med mám velmi rád, přesto musím konstatovat, že jde z 80% o směs glukózy a fruktózy, 18% vodu a jen zlomek ostatních látek Je nepochybně lepším sladidlem než cukr, využití léčebných účinků antioxydantů, vitaminů a minerálů je limitováno vysokou energetickou hodnotou medu. Lokálně antibakteriální účinek je dán hlavně osmotickým tlakem sacharidů a nižším pH.
  Nechci zpochybňovat zkušenosti švédských, polských, ruských vědců, ale článek je sice dobře míněnou, ale trochu přehnanou propagandou. Nevím, jakým včelařem byl Einstein, ale fyzika mu šla líp.

galloway pippin - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1408) - 179.38 (?), 26.2.2014 15:07

Že mě se ta slivovice objeví i ve vzdáleně příbuzném tématu... musím si na to více dávat pozor!!!Někde jsem četl, že solení potravin je rozhodně méně přitěžující našemu organismu, než je přidávání cukru -tedy cukr škodí více.Já jsem začal používat k mlsání místo řepného cukru v cukrovinkách raději med(mám ho připravený v misce u PC),a sušené švestky.

Pokud jde o opylování květů včelami, tak mohu říci, že když kvetou například třešně, je většinou deštivo, a včely v korunách stromů nejsou vidět, nebo jen málo v příhodné dny, přesto se nadpoloviční množství květů opýlí, a úroda nějaká je.

Květy třešní mají tu smůlu, že většinou visí dolů.1)navštíví je tedy méně opylovačů.2)méně se opýlí deštěm, větrem.3)pyl je setřepáván dolů.

I když se to neuvádí, myslím si, že se některé hmyzosnubné květenství opyluje větrem.Na jaře v době všelikého kvetení poletuje pyl v povětří, když po takovém slunečném dnu přijde deštík, nacházím žlutě zbarvené okraje kaluží, nebo žlutě zašpiněná okna.Nejlépe je pyl vidět na střešním okně.Takže moje rezimé je takové-hmyzosnubné květy, které včelstvo,ani jiní opylovači nenavštíví, a opýlením naroste úroda, například třešní,-byly opýlené povětrnostními podmínkami.

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6578) - 9.2 (?), 26.2.2014 14:45

Je to s odpuštěním snůška raklamně utopických tezí, lorde Pipinde. A značné nepřesnosti, například bílkovin jsou v medu jen stopy v podobě pylu. Smícháním medu a slivovice vznikne nápoj alespoň pro mne nepoživatelný. A k poslední větě, máte alespoň základní povědomost o tom, co je při chovu včel nutné splňovat? Znáte veterinární předpisy o tom?  Matete čtenáře fóra a to není dobré.

galloway pippin - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1408) - 179.38 (?), 26.2.2014 15:17

Máte to nějak popletené, motá se Vám to... Já také nemíchám před použitím slivovici s medem, ale vychutnávám je odděleně.

Nevím co je matoucího na tom, když jsem v posledním odstavci projevil přání včelstvo vlastnit.K tomuto přání není třeba veterinárních předpisů.Kdybych chtěl své přání realizovat, jistě bych si vybavil vše potřebné.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz