Ferramol neúčinkuje?
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 252.193 (?), 1.6.2013 14:30, zobrazeno: 11895x
Tak nevím... Udělala jsem malý pokus: sesbírané slimáky jsem zavřela do nádoby a přidala hrst Ferramolu. Sežrali to do mrtě a už třetí den lezou a kypí zdravím... Mám nějaké odolné slimáky, nebo to fakt neúčinkuje?
Alena
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 182.242 (?), 1.6.2013 18:04
Dobrý den,
Chci se Vás zeptat, kolikátým rokem Feramol používáte na zahrádce? Při dloudobém používání přípravků vzniká tzv. rezistence. Znamená to, že by si slimáci vytvořili odolnost na jedovatou látku. V tomto případě na fosforečnan železitý. Zkuste použít jiný moluskocid s odlišnou látkou působení. Např. Vanish nebo Mesurol Schenken. Jiné přípravky proti slimákům nejsou u nás Státní rostlinolékařsko správou evidovány. Pozor! Oba přípravky jsou toxické na teplokrevné živočichy a nesmí se sypat přímo na zeleninu. My Feramol používáme druhým rokem a zatím účinkuje spolehlivě. Roman-Lesnictví a dřevařství
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 252.193 (?), 1.6.2013 19:24
Dobrý den, děkuji za reakci. Ferramol jsem poprvé koupila loni, sypala jsem ho, ale slimáků bylo málo. Letos jsem koupila nový a tenhle výsledek. Slimáci žijí stále, aby nechcípli hlady, přikrmuji - Ferramolem :-). No, ještě je možnost, že jsem koupila nějaké vadné balení...
Alena
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 216.228 (?), 1.6.2013 20:14
I já sypu ferramol třetím rokem a stále s úspěchem. Slimáci po něm zcela evidentně mizí/hynou. Bez něj bych měla sežranou zahradu za dva dny, jsme na okraji vsi, je jich tu spousta a z okolí stále lezou další. U vanishe a mesurolu se jednak bojím, že otrávím další živočichy, jednak se mi nechce sypat na záhony se zeleninou Pepo.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 16.96 (?), 2.6.2013 8:12
Dobrý den.
Taky mi nepřipadá zrovna dvakrát účinný. Při styku z vlhkem má nabobtnat pak se vrátit do původního stavu, jenže to nějak nestihne, vždy zplesnivý.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 252.194 (?), 2.6.2013 9:21
Dobrý den, Vanish ani ostatní jedy používat nemůžu, máme psa, kočku a na zahradě ježky... Před pár lety nám umřela kachna indického běžce Betynka, jinak stroj na požírání slimáků, můžu indické běžce vřele doporučit. Ale sežrala otráveného slimáka od sousedů a už to "nerozdýchala". Teď kachny mít nemůžeme, tak nezbyde než sbírat, sbírat... a zase sbírat.
Alena
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 220.186 (?), 2.6.2013 10:12
Vanisch je jedovatý pro ježky a ostatní zvířata - psy, kočky... Lída
|
|