Byl tu dotaz zdali španělští slimáci nejsou jedlí. Nevím, ještě jsem je nejedl, jen jsem o tom uvažoval. Jelikož nikdo na tuto otázku neodpověděl asi to nikdo nezkoušel, tak připojím pár úvah.
Žádný živočich by se neměl jíst bez vykuchání, což u španělského slimáka bude asi problém. Kdybych měl kuchařsky experimentovat se slimáky, dal bych je živé na 24 hodin do mouky. Slimák bude žrát mouku a pročistí si trávící trakt, takže by mohlo odpadnout kuchání.
Pak převařit aby se slimák zbavil slizu. Přelít vodou a pak už dovařit, smažit nebo dusit. Dalo by se to odzkoušet ale raději v malém množství, když nebude nikomu špatně, dali by se možná zařadit do jídelníčku. Jedovatí asi nejsou a myslím že vzhledem k tomu co kupujem v supermarketech takový slimák může být kvalitní biopotravinou. Osobně jsem to nezkoušel, tak to berte jako námět.
Sluncem bohatý chalupář.