Letos v zimě jsem se na internetu vzdělával i v biologické ochraně rostlin proti škodlivému hmyzu v jádrovinách i peckovinách (pilatky,obaleči), kde mě zaujal Biobit XL.Přípravek obsahuje bakterii Bacillus thuringiensis. Působí proti housenkám některých škodlivých motýlů. Bakterie naruší trávicí ústrojí housenky a způsobí jeho ochromení. Během několika hodin přestanou housenky žrát, zhruba po 2-3 dnech hynou. Přípravek se aplikuje běžnými postřikovači v době líhnutí housenek. Není toxický k necílovým organismům, má nulovou ochranou lhůtu.
Byl mi taky doporučen přípravek Madex, ale ten jsem nesehnal, proto jsem koupil prvně jmenovaný Biobit XL.Na stránkách prodejce(abych nedělal reklamu-neuvádím) před několika měsících ještě nebyl uveden jako prostředek ochrany v peckovinách, a i v přibalovém letáku není uveden proti housenkám obaleče švestkového.To se nyní změnilo, a na strákách prodejce se už uvádí i pro použití v peckovinách.
Podle poměru cena /množství efektivního postřiku se mi zdá, že není drahý.Je taky učinný , nebo je lepší Madex?