Rozumím Vašim obavám, paní Čížková. Před 3 roky jsem si také pořídila foliovník a jeho větrání mi také dělalo velké starosti, zvláště když onoho roku v květnu byl několik dní hodně silný vítr a přitom krásně slunečno, čímž bylo ve foliáku takové horko, že jsem se o rostliny obávala, pokud by foliovník zůstal po několik slunečných a současně větrných dní nevětrán. Zkušenost jsem ještě neměla žádnou a tak jsem první umístění foliáku, bohužel, nevybrala dobře. Postavili jsme ho totiž na volném prostranství a tak se stalo, že mi hned v onom prvním roce v květnu vítr plachtu při větrání poboural přesto, že byla ukotvena cihlami obházenými hlínou. Naštěstí foliovník ještě nebyl definitivně osázen, všechny rostliny tam sice byly, ale ještě v kelímcích od jogurtu. Ihned jsem foliovník přemístila tak, že jeho záda s jedním ze vchodů byla chráněna stodolou. Od té doby je klid a větrání bez problémů i při velkém větru. Při slunečných dnech mám vchod do foliovníku otevřený i při daleko větším větru než byl ten, který mi ho rozbombardoval v onom květnu před třemi roky, kdy stál na volném nechráněném prostranství. Převládající směr větru u nás je západní a tam mu teď v cestě stojí právě ta naše stodola. Zkuste postavit váš foliák na podobně chráněné místo a budete spokojená. Na základě svých tříletých zkušeností bych ho právě kvůli větrání na nechráněné místo nepostavila. Výběru chráněného místa je třeba opravdu věnovat velkou pozornost, pokud se foliovník nemá stavět opakovaně.