Doporučili byste mi tenhle skleník?
|
|
|
|
host - 8.66 (?) 1.2.2011 8:44
Zdravim, take bych si velmi rada koupila sklenik, uvazuji mezi Limes, VP a Lanit Plast. Vsimla jsem si, ze Limes aVP maji jako vypln sklo (Helios), bydlime na Moravce (okres FM) a jsme tady na vetrne hurce, opravdu silne vetry. Chci se tedy zeptat zda je tedy lepsi volit sklo ci polykarbonat. A jaka je optimalni velikost skleniku, rada bych sadila okurky, papriky, brokolice, nejaky salatek. Zadne velke mnozstvi. Dekuji
PS: da se pretrit sklenik z zaroveho zinkovani :-) na zeleno at mi to zapada do zahradky. Michaela
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 24.183 (?), 15.1.2011 11:55
Možná se mýlím, ale omezení nadmořské výšky má podle mého názoru souvislost s únosností střechy skleníku. Větší nadmořská výška znamená vyšší namáhání konstrukce vahou sněhu. Existují na to tabulky.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 112.127 (?), 23.1.2011 21:25
ECO GROW EC33 -opravdu simpatický skleník - mě se líbí, zelená zapadnne do zahrady a tolik neruší. Mohl by mít dobré tepelně-akumulační vlastnosti. Bezúdržbovost a živodnost plastové konstrukce je také plus. Snad je plast kvalitní a mrazy nezpůsobí časem křehkost materiálu. Díval jsem se na stránky prodejce. V prodloužené verzi vychází cca 20 tis. Obecně je prodejci doporučují od! 700 m n.m. Pokud bych se příští podzim rozhoupal ke koupi skleníku, tak bych volil asi tento. Napište po čase jak se vám osvědčil.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 164.161 (?), 14.1.2011 9:27
mám léta skleník od limesu a jsem spokojen a loni na podzim jsem si koupil plasták od laniplastu podobný venusu, když jsem to začal skládat tak jsem nevěřil že to první vítr neodnese ale je to celkem dobře vymyšlené a jednoduché a lehké to je asi výhoda, letos do něj půjdou prvně papriky a ve skle mám rajčata a okurky takže napodzim vám povím ale to bude už asi pozdě :-)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
simek_karel - (1) - 92.50 (?), 23.1.2011 20:31
Možná, že to úplně nesouvisí s předchozími komentáři, ale probírá se tu Lanit Plast, tak bych se chtěl zeptat, jestli by se někdo nepodělil o názor na skleník Uranus (uvažuji o typu 9900 se 6mm polykarbonátem)? Jsme necelých 600 m.n.m., na pomezí středních Čech a Vysočiny. Ohledně polykarbonátu - bude velký rozdíl mezi 4 a 6mm? Prozatím mám zkušenosti pouze se sklem /helios/, takže nevím... Díky za jakýkoli názor nebo radu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 8.66 (?), 1.2.2011 8:44
Zdravim, take bych si velmi rada koupila sklenik, uvazuji mezi Limes, VP a Lanit Plast. Vsimla jsem si, ze Limes aVP maji jako vypln sklo (Helios), bydlime na Moravce (okres FM) a jsme tady na vetrne hurce, opravdu silne vetry. Chci se tedy zeptat zda je tedy lepsi volit sklo ci polykarbonat. A jaka je optimalni velikost skleniku, rada bych sadila okurky, papriky, brokolice, nejaky salatek. Zadne velke mnozstvi. Dekuji
PS: da se pretrit sklenik z zaroveho zinkovani :-) na zeleno at mi to zapada do zahradky. Michaela
|
|
|
|
|
|
|
|