Doporučili byste mi tenhle skleník?

Bobřík - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (358) - 175.150 (?)
23.1.2011 20:08

Výrobce uvádí 700m.n.m. Proč? V takové poloze je více sněhu a chladněji než třeba v Brně. Já ho mám v 756m.n.m. na Šumavě. Pro jeho lepší tepelně izolační vlastnósti než skleněný, jsem si ho pořídil.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 24.183 (?), 15.1.2011 11:55

Možná se mýlím, ale omezení nadmořské výšky má podle mého názoru souvislost s únosností střechy skleníku. Větší nadmořská výška znamená vyšší namáhání konstrukce vahou sněhu. Existují na to tabulky.

Bobřík - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (358) - 175.150 (?), 23.1.2011 20:08

Výrobce uvádí 700m.n.m. Proč? V takové poloze je více sněhu a chladněji než třeba v Brně. Já ho mám v 756m.n.m. na Šumavě. Pro jeho lepší tepelně izolační vlastnósti než skleněný, jsem si ho pořídil.

AniCiz - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (167) - 194.24 (?), 13.1.2011 20:24
Dobrý den, docela zajímavá informace, taky rozhoduji pro který skleník sáhnout..jaké máte základy,?..vypadá to jako zapuštěné hloub v zemi..

Bobřík - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (358) - 175.150 (?), 22.1.2011 22:09

Skleník je na černém 15cm plastovém základu U profil. Pod tímto je 19kusů betonových kvádrů 8 x 30 x 32 cm - říká se tomů přídlažebník. Ten rozměr již nevím přesně. Důležité bylo že horní plocha je 8 cm. Vše je vyrovnáno křížem a pravé úhly. Na ty přídlažebníky jem položil tu černou základnu a na tu se teprve staví vlastní těleso skleníku. To znamená, že jsem vytvořil takové volně pohyblivé základové segmenty, které mohou pracovat kdyby je přizvedl mráz.Vše je podsypáno drenážním pískem.Hloubka výkopu je něco kolem 48 - 50 cm.Než jsem uložil ty betonové přídlažebníky tak jsem pod to natáhl králičí pogumované pletivo proti hrabošům a té havěti. Uprostřed je vytvořená ulička a celý pěstební prostor je vyložen 3 cm plystyrénem. Zdeněk

host - 112.127 (?), 23.1.2011 21:25

ECO GROW EC33 -opravdu simpatický skleník - mě se líbí, zelená zapadnne do zahrady a tolik neruší. Mohl by mít dobré tepelně-akumulační vlastnosti. Bezúdržbovost a živodnost plastové konstrukce je také plus. Snad je plast kvalitní a mrazy nezpůsobí časem křehkost materiálu.  Díval jsem se na stránky prodejce. V prodloužené verzi vychází cca 20 tis. Obecně je prodejci doporučují od! 700 m n.m. Pokud bych se příští podzim rozhoupal ke koupi skleníku, tak bych volil asi tento. Napište po čase jak se vám osvědčil.

Bobřík - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (358) - 175.130 (?), 24.1.2011 19:08

JIž se osvědčuje. Vítr ho neodfoukl, protože ho mám zakotven pod základy.  Sněhová vrstva 40 cm bez problémů - při ometání sněhu polykarbonát není křehký i při těch -22. Je dobře utěsněn proti průvanu. Je v něm teplo. Salát roste. Umělohmotná profilová nosná konstrukce nevytváří tepelné mosty.  Zdeněk

host - 164.161 (?), 14.1.2011 9:27

mám léta skleník od limesu a jsem spokojen a loni na podzim jsem si koupil plasták od laniplastu podobný venusu, když jsem to začal skládat tak jsem nevěřil že to první vítr neodnese ale je to celkem dobře vymyšlené a jednoduché a lehké to je asi výhoda, letos do něj půjdou prvně papriky a ve skle mám rajčata a okurky takže napodzim vám povím ale to bude už asi pozdě :-)

simek_karel - (1) - 92.50 (?), 23.1.2011 20:31

Možná, že to úplně nesouvisí s předchozími komentáři, ale probírá se tu Lanit Plast, tak bych se chtěl zeptat, jestli by se někdo nepodělil o názor na skleník Uranus (uvažuji o typu 9900 se 6mm polykarbonátem)? Jsme necelých 600 m.n.m., na pomezí středních Čech a Vysočiny. Ohledně polykarbonátu - bude velký rozdíl mezi 4 a 6mm? Prozatím mám zkušenosti pouze se sklem /helios/, takže nevím... Díky za jakýkoli názor nebo radu.

Bobřík - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (358) - 175.150 (?), 23.1.2011 20:33

Nebude - můžeme pokecat a přidat i nějaké to foto- ostatní se připojí. Já jsem na podzim vysel ředkvičky a salát.  17.11. 2010 jsem sklízel ředkvičky a salát jsem nechal přezimovat. Jsem překvapen, protože salát vytvořil 3 až 5 lístků a při mrazech -22 stupňů zmrznul na sklo. Minulý týden bylo poměrně teplo. Ve skleníku se teplota dostala až na plus 12 stupňů a v noci na nulu. Tato teplá vlna trvala asi tak 10 dnů a ten salát má přírůstky. Nyní dělám do skleníku lehké poličky na kterých budou v předjaří bedničky pro výsev a pěstování sazenic zeleniny. Potom až se rozjedou okurky bedničky přijdou pryč a na tu kostru natáhnu okurky.  Zdeněk

host - 8.66 (?), 1.2.2011 8:44

Zdravim, take bych si velmi rada koupila sklenik, uvazuji mezi Limes, VP a Lanit Plast. Vsimla jsem si, ze Limes aVP maji jako vypln sklo (Helios), bydlime na Moravce (okres FM) a jsme tady na vetrne hurce, opravdu silne vetry. Chci se tedy zeptat zda je tedy lepsi volit sklo ci polykarbonat. A jaka je optimalni velikost skleniku, rada bych sadila okurky, papriky, brokolice, nejaky salatek. Zadne velke mnozstvi. Dekuji 

PS: da se pretrit sklenik z zaroveho zinkovani :-) na zeleno at mi to zapada do zahradky. Michaela 

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz