Počasí
|
|
|
|
|
|
|
host - 155.51 (?) 23.10.2023 12:53
Kolegové za volantem jsou ohleduplní, když ty za sebou zbytečně neoslňují mlhovkou. Deštík bych si nechal též líbit, páč pršelo naposledy o prázdninách.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10317) - 70.240 (?), 30.10.2023 12:12
LISTOPAD
Padá listí zlaté, rudé,
je ho plná zahrada.
A co potom padat bude,
až to listí opadá?
Potom bude padat sníh,
co ho bude na větvích...
autor obrázku: Josef Lada, zdroj: kalendář
|
|
|
|
|
|
|
|
|
KUKY - Diamantový Zahrádkář (4549) - 25.216 (?), 31.10.2023 12:59
Tak mám otrháno (jablka), kromě Granny Smith. Letos se úroda jablek opravdu povedla. Museli jsme honem dokupovat přepravky. Normálně mám 3 metráky, letos 6 metráků. Protrhával jsem, ale asi málo. A jablka to protrhávání dohnala velikostí. U nás v HK nebylo až tak sucho, ale také jsem hodně zaléval. Gold Bohemia a Golden Del. jsou už v konzumní zralosti, Topaz lze jíst také, snad vydrží kvalitní do vánoc. GB a GD se musí sníst co nejdříve. Golden hodně vadne. Admiral se letos povedl, stříkal jsem chloridem vápenatým jen dvakrát a hořkou skvrnitostí trpěl letos málo. Nezklamal můj oblíbený a někým zatracovaný Idared. Po vánocích do jara bude odrůdou, která nemá konkurenta ve skladovatelnosti. Granny Smith mám na neznámé běžné podnoži. Moc neroste, hodně plodí veliké plody. A narouboval jsem ho na semenáč. Původně na tom semenáči bylo Zvonkové, ale trpělo hořkou skvrnitostí. Tak jsem ho přerouboval GS. A povedlo se. GS je menší, ale kvalitní. Kořen je semenáč, kmen je Zvonkové a korunka je GS.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (2890) - 208.138 (?), 31.10.2023 22:38
Já to zmírním na "malý", ale stále kulový. Ale to, co říkala babička, bylo jasnovidné: ti dnešní páni nám fakt nic neodpustí. O té zimě ani nemluvím. A my s tím prostě musíme počítat.
No a u Lady mi vždycky přišlo divné, proč jsou ty jeho postavičky všechny takové "připosražené". Že by vliv malé doby ledové?
Milan
|
|
|
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10317) - 70.240 (?), 1.11.2023 17:41
K idylickým obrázkům Josefa Lady patří i pranostiky:
-Den Všech svatých je poslední, který zimu zahání.
-Léto Všech svatých trvá tři hodiny, tři dny nebo také tři týdny.
-Okolo všech svatých bývá ještě malé léto po několik dní.
-Den Všech svatých je poslední, který léto přivádí.
-Všeci svatí teplo, svatý Martin zimu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|